Okresy ocenily nejlepší sportovce

23.01.2015 18:14

V Poličce, České Třebové, v Pardubicích a v Hlinsku ocenili v uplynulém týdnu nejlepší sportovce všech okresů. Byl u toho i 1. náměstek hejtmana Roman Línek a radní Pardubického kraje René Živný, který má podporu sportu ve své kompetenci. „Letos mě nesmírně potěšily zejména výsledky mládeže, je vidět, že v našem kraji umíme s mladými lidmi pracovat. V rámci Pardubického kraje podporujeme tuto kategorii i různými granty,“ uvedl Živný. Celokrajský sportovec roku se bude vyhlašovat 4. března v Tylově domě v Poličce.

Okresy ocenily nejlepší sportovce
Foto: Archiv
Popisek: Pardubice

V okrese Svitavy  dominovaly sporty, které nejsou tak obvyklé (Martin Maivald – jezdectví, Jakub Knettig - skate slalom, Lukáš Kolouch - travní lyžování). V dorostenecké kategorii se prosadila atletka Tereza Vytlačilová, v žácích silniční cyklistka Markéta Hájková. Nejvyšší česká basketbalová soutěž přivádí do Svitav a celého regionu i nadále vrcholný český sport v exkluzivním vydání. V sezoně 2013/2014 obsadili svitavští basketbalisté (QUANTO Tuři Svitavy) v konečném pořadí Národní basketbalové ligy 11. místo, když si připsali dvanáct vítězných utkání. Titul nejlepšího trenéra si odnesl Petr Kovář z motokrosu.

Za mimořádný výkon byl opět oceněn Leopold König (silniční cyklistika, Team Sky), který opět posunu hranice svých možností a stal se jednou z největších sportovních hvězd České republiky v uplynulém roce. Při premiérové účasti na nejslavnějším etapovém závodu světa Tour de France šokoval rodák z Moravské Třebové cyklistický svět sedmým místem v celkovém pořadí a vysloužil si díky tomu angažmá v jednom z nejlepších světových týmů Sky. Čekají se od něho další skvělé výsledky.

V okrese Pardubice si pro ceny přišly dvě desítky sportovců v kategorii dospělí, mládež i masters, oceněni byli také dva zdravotně postižení sportovci, kteří reprezentují Pardubice. Vloni se dařilo i sportovním družstvům, pro cenu si přišli rovněž trenéři a nechybělo ani speciální poděkování sportovcům velkých jmen, kteří vstoupili do Síně slávy, Evženu Erbanovi a Libuši Uhrové.

Ceny si odnesl například kanoista Ondřej Rolenc, který se loni stal v italské Valtellině světovým šampionem ve sprintu. Hranici 8000 bodů v roce 2014 překonal pardubický basketbalista Levell Sanders, pro cenu si přišel i mj. i florbalista Martin Zozulák, úspěšný účastník mistrovství světa. Pardubice ocenily i mladé talenty, kteří bodují na domácích, evropských i světových mistrovstvích např. v atletice, ve veslování nebo orientačním či radiovém orientačním běhu.

V okrese Ústí nad Orlicí se žákovská kategorie se stala jednoznačnou záležitostí dívek. Třetí místo patří cyklistce Markétě Hájkové. Druhá, plavkyně Eliška Štichauerová, se galavečera nemohla zúčastnit a unikla tak otázkám Radka Šilhana. Tomu se nevyhnula vítězka Justýna Bouchalová, rádiová orientační běžkyně, která přiblížila, jak to bylo na mistrovství světa v Kazachstánu.

Medailovou mašinu jménem Martin Viktorin není třeba dlouze představovat. Uplynulý rok kickboxera z Vysokého Mýta zastihl v obrovské fazóně. Vyhrál téměř všechno a zaslouženě si odvezl i první místo v kategorii dorostu a juniorů. A má cíl, získat titul mistra světa organizace WAKO. Na druhém místě skončila běžkyně do vrchu Michaela Stránská a třetí atlet Jáchym Procházka.

Elitní skupina vyhodnocených mezi dospělými tentokrát postrádala ženu a o prvenství si to rozdala čtveřice jednotlivců a deblkanoisté Daniel Suchánek – Jan Jílek. Ti nakonec obsadili druhou příčku, před třetím Milošem Benešem, jehož doménou je řízení závodního speciálu v závodech automobilů do vrchu. Pohár pro vítěze a pomyslné žezlo převzal Robert Krupička, který se tak stal vítězem 46. ročníku této ankety.

V okrese Chrudim se kategorie dospělých stala letos kořistí kapitána futsalového Era-Packu Chrudim a zároveň reprezentanta České republiky Lukáše Rešetára, který se tak po zisku druhého a třetího místa mohl poprvé radovat z primátu. Navíc společně se svými futsalovými spoluhráči opět obhájil i prvenství v kategorii kolektivu dospělých.

Mezi mládeží dostal od odborné komise nejvíce hlasů kickboxer František Potužák z klubu SK SORU gym Chrudim. V kategorii kolektivů mládeže poté ocenění opět putovalo do chrudimského Era-Packu, a to mistrům ČR mladším dorostencům U16.

Pro ocenění si na jeviště došli i nejlepší trenéři. Na nejvyšší stupínek tentokrát vystoupila choreografka a trenérka mažoretek skupiny Rondo z Ronova nad Doubravou Eva Auersvaldová. Kategorie handicapovaní sportovci má po letech nového krále, lépe řečeno královnu. Tou se stala Anežka Vejražková z TJ Léčebna Košumberk.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

13:21 Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

Souhrnný indikátor důvěry (indikátor ekonomického sentimentu), vyjádřený bazickým indexem, se mezimě…