Olomoucký kraj hledá jména pro nové vlaky

15.06.2016 17:30

Pětice nových spěšných vlaků mířících z Olomouce na Valašsko získá nová jména. Rozhodovat o nich budou nejen samotní cestující, ale všichni, kdo budou mít zájem se na soutěži podílet. Jedná se o vlaky označené v jízdních řádech pod čísly: Sp 1714, Sp 1715, Sp 1716, Sp 1717 a Sp 1718.

Olomoucký kraj hledá jména pro nové vlaky
Foto: Olomoucký kraj
Popisek: Olomoucký kraj, logo.

Od letošního ledna jezdí mezí Olomoucí, Lipníkem nad Bečvou a Hranicemi pět nových spěšných vlaků, které končí až na Valašsku. Olomoucký kraj prostřednictvím organizátora dopravy KIDSOK jimi výrazně zrychlil spojení do krajského města. Například z Lipníka se nyní dá dojet do Olomouce za 23 minut. Všechny spoje jezdí v pracovních dnech.

KIDSOK nyní organizuje soutěž, jejímž cílem je najít pro vlaky nová jména, jejichž smyslem je zvýšit atraktivitu dopravy nejen pro její uživatele. Od 13. června do 31. července bude možné zasílat náměty na jména e-mailem na adresu soutez@kidsok.cz. Z těch nejlepších se pak bude od 2. do 28. srpna vybírat formou hlasování na internetu.

Účastníci ankety se mohou stát nejen autory pojmenování některého vlaku, ale navíc získat propagační a upomínkové předměty krajského koordinátora.

Veškeré informace o soutěži jsou k dispozici na www.kidsok.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: E-mobilita na vzestupu, výhodnější tarify přispěly k růstu registrovaných řidičů na 27 tisíc

14:54 ČEZ: E-mobilita na vzestupu, výhodnější tarify přispěly k růstu registrovaných řidičů na 27 tisíc

V 1. čtvrtletí řidiči odebrali v síti ČEZ přes1,8 mil. kWh zelené elektřiny. To je o 65 % více, než …