Olomoucký kraj i letos podpoří výstavbu cyklostezek

07.04.2016 7:35

Se svými žádostmi o dotaci z programu Podpora výstavby a oprav cyklostezek uspělo celkem osm měst a obcí. Kraj mezi ně rozdělí 8 milionů 769 tisíc korun.

Olomoucký kraj i letos podpoří výstavbu cyklostezek
Foto: Olomoucký kraj
Popisek: Olomoucký kraj, logo.

Olomouc, Přerov, Prostějov, Mohelnice, Uničov, Dlouhá Loučka, Újezd a Šumvald – právě do těchto míst krajské peníze poputují.

„Olomoucký kraj se v minulosti zavázal k tomu, že bude podporovat cyklistickou dopravu na svém území. Realizací projektů, na které nyní uvolní finanční prostředky, účinně napomáhá zvyšovat bezpečnost provozu. Současně tím přispívá ke zlepšení ekologicky šetrné dopravy,“ řekl Jiří Rozbořil, hejtman Olomouckého kraje.

Například Dlouhé Loučce pomůže krajská dotace s dokončením více než jeden kilometr dlouhé cyklostezky z této obce do místní části Valšův Důl. V Prostějově pak vybudují smíšenou stezku podél ulice Letecká od okružní křižovatky silnic Kralická a Dolní po už postavenou cyklostezku na Bedihošť. A Uničov chce vybudovat stezku, která vytěsní cyklisty i chodce z frekventované silnice mezi tímto městem a obcí Brníčko.

„Mohu potvrdit, že systematická dlouhodobá podpora ze strany kraje pozitivně motivuje představitele samospráv v regionu a napomáhá přípravě dalších staveb v oblasti cyklodopravy,“ dodal hejtman Rozbořil.

Rozdělení peněz musí schválit ještě krajští zastupitelé.

Celková výše schválených dotací za období 2004 až 2015 činila takřka 80 milionů 665 tisíc korun. Z toho města  a obce skutečně vyčerpaly přes 77 milionů. Za tyto peníze bylo vybudováno 85 kilometrů cyklostezek.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…