Olomoucký kraj i v letošním roce přispěje na obnovu venkova

05.01.2015 16:53

Olomoucký kraj rozdělí v letošním roce v rámci Programu obnovy venkova (POV) 17 milionů korun. S největší podporou mohou počítat projekty zaměřené na budování a obnovu infrastruktury obcí.

Olomoucký kraj i v letošním roce přispěje na obnovu venkova
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

"Každý příspěvek pokryje vždy maximálně 50 procent z celkových nákladů na projekt. Obce mohou předkládat žádosti o podporu od 5. ledna do 13. února,“ uvedl náměstek hejtmana Pavel Šoltys.

Program obnovy venkova je nástrojem pro zlepšení podmínek života na venkově. Každoročně se těší mimořádnému zájmu obcí, které například v loňském roce podaly více než 100 žádostí.

POV pro rok 2015 má tři oblasti. První se zaměří na projekty související s výstavbou, rekonstrukcí a opravou komunikací, budov v majetku obce, veřejného osvětlení, veřejného rozhlasu, na přípravu a realizaci protipovodňových opatření a nově i na úpravu veřejných prostranství. Příspěvek obcím s počtem obyvatel do jednoho tisíce se bude pohybovat mezi 50 a 300 tisíci korunami. Kraj na tuto část POV vyčlení 13,4 milionů korun.

Druhá oblast podpory přispěje 30 až 200 tisíci korunami na vypracování územně plánovací dokumentace obce v souladu s jejím platným a schváleným programem rozvoje. Žádat o ni mohou obce s počtem obyvatel do dvou tisíc. POV počítá v této oblasti s částkou 1,6 milionů korun.

Podpořeny budou i Místní akční skupiny (MAS) se sídlem na území Olomouckého kraje v rámci třetí oblasti podpory, ze které mohou žádat příspěvek na náklady spojené s procesem standardizace a certifikace strategie MAS a na náklady spojené s vytvářením koncepčních dokumentů pro období 2014+ ve spolupráci s obcemi v území MAS Olomouckého kraje. Na tuto část POV budou vyčleněny 2 miliony korun. Každá z 16 MAS Olomouckého kraje může získat až 125 tisíc korun.

Žádosti posoudí Komise pro rozvoj venkova a zemědělství Rady Olomouckého kraje a výsledky vyhlásí koncem dubna 2015.

Olomoucký kraj pro žadatele připravil několik seminářů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…