Olomoucký kraj spustil nový informační portál pro občany

02.10.2015 11:10

Od 1. října mohou občané hledat praktické informace na novém informačním portálu Olomouckého kraje, který krajský úřad spustil na svých webových stránkách www.kr-olomoucky.cz. Novinkou pro občany je e-konzultace s úředníkem nebo možnost domluvit si konkrétní datum a čas schůzky na krajském úřadu v Olomouci, a to z vážných důvodů i mimo úřední hodiny. Nově si na portálu mohou občané při jednání na úřadě požádat o zajištění tlumočení z angličtiny a němčiny nebo do českého znakového jazyka. Olomoucký kraj je jeden z prvních krajů v republice, který tuto službu nabízí.

Olomoucký kraj spustil nový informační portál pro občany
Foto: Redakce
Popisek: Jiří Rozbořil (ČSSD)

„Přínos nového portálu vidím především v individuálním přístupu k občanovi a jeho potřebám, v umístění praktických informací na jedno místo a také v tom, že jsme pro občany vytvořili komunikační nástroje, které jim usnadní řešení jejich životních situací. Na portálu najdete přehledné návody k tomu, co a jakým způsobem můžete na našem úřadu vyřídit. Portál vám poskytne informace o připravovaných dotačních programech Olomouckého kraje, anketách a průzkumech, které právě realizujeme,“ uvedl ke spuštění portálu hejtman Olomouckého kraje Jiří Rozbořil. „Na portálu samozřejmě nechybí ani souhrnné informace o kraji a možnost přihlášení k zasílání novinek z různých oblastí chodu úřadu,“ dodal.

Informační portál pro občana Olomouckého kraje najdete na titulní straně webových stránek Olomouckého kraje www.kr-olomoucky.cz (pod ikonkou české vlaječky v horním pravém rohu webu) nebo na odkazu www.kr-olomoucky.cz/obcan.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…