Olomoucký kraj také letos přispěje na environmentální vzdělávání

24.01.2016 8:17

Školy i školky z Olomouckého kraje mohou soutěžit o finance na projekty ekologické výchovy a osvěty, vzdělávací akce, ale také na pomůcky a vybavení, které poslouží při seznamování dětí a studentů s přirozenými životními podmínkami.

Olomoucký kraj také letos přispěje na environmentální vzdělávání
Foto: Olomoucký kraj
Popisek: Olomoucký kraj, logo.

Krajští radní na svém lednovém jednání schválili podmínky dotačního programu Environmentální vzdělávání, výchova a osvěta v Olomouckém kraji v roce 2016.

Pokud jejich rozhodnutí ještě potvrdí únorové krajské zastupitelstvo, mohou si školy od 17. března požádat o peníze na školní soutěže, vybavení učeben a další akce v oblasti životního prostředí v prvním dotačním titulu Podpora environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty v Olomouckém kraji.

Od 6. června pak bude možné soutěžit o dotaci v druhém dotačním titulu Zelená škola Olomouckého kraje. Žadatel, který uspěje v tomto dotačním titulu, obdrží kromě finančního příspěvku rovněž ocenění Zelená škola Olomouckého kraje za školní rok 2015/2016.

„Cílem tohoto dotačního programu je ocenit a finančně podpořit školy, které se aktivně zapojují do ekologické výchovy,“ uvedl náměstek hejtmana pro oblast školství Zdeněk Švec.

Dotační program k ekologické výchově bude vyhlášen 15. února a podrobné informace najdou zájemci na webu Olomouckého kraje v sekci Krajské příspěvky a dotace 2016 zde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…