Olympiáda v Soči: 24 hodin denně, na dvou programech České televize i na webu

29.01.2014 16:40

Vysílání zimních olympijských her v Soči v režii České televize nabídne maximum živých přenosů, 250 hodin televizního olympijského vysílání, 22 sportů a 302 soutěží.

Olympiáda v Soči: 24 hodin denně, na dvou programech České televize i na webu
Foto: ČT
Popisek: Nové logo České televize

Dva olympijské programy ČT sport a ČT2, kompletně v HD kvalitě, a až šest programů na webu znamenají dosud nejúplnější nabídku v historii vysílání ze zimních olympijských her. Vůbec poprvé bude také Česká televize vysílat ze dvou olympijských studií, umístěných přímo v centrech dění, v ruském Soči a v olympijském parku na pražské Letné.

Zimní olympijské hry uvidí diváci České televize na dvou kanálech. Čtyřiadvacet hodin denně bude vysílat hlavní olympijský program ČT sport, kde na diváky čeká maximum medailových závodů s důrazem na hlavní olympijské sporty, zápasy mužského hokejového turnaje, z nichž dvaadvacet odvysílá ČT živě, a sporty s českou účastí. Olympijské vysílání doplní program ČT2, který kromě olympiády zahrne například i pravidelné přenosy Gambrinus ligy, Ligy mistrů a dalších klubových soutěží. Televizní vysílání doplní kompletní nabídka internetových přenosů. Fanoušci tak díky dvěma televizním kanálům a dalším až šesti vysílacím trasám na webu ČT nepropásnou jedinou olympijskou disciplínu.

„Základním prvkem našeho programu je živý sport. Maximum soutěží ze Soči proto budeme vysílat přímými přenosy. Na programu ČT sport to bude znamenat čtrnáct hodin živého vysílání denně. Poprvé v historii navíc divákům poskytneme informační servis ze dvou souběžně vysílajících studií, která budou umístěna přímo v centru dění, a tedy mimo tradiční zázemí Kavčích hor,“ popisuje olympijské vysílání výkonný ředitel ČT sport Jiří Ponikelský.

Vysílá studio Soči

Na devět komentátorských pozic se do Soči vypraví jedenáct komentátorů sportovní redakce České televize, které doplní čtyři reportéři v terénu. Komentáře budou doplněny také o pohled expertů, kterých má Česká televize v Soči celkem sedm – tedy nejvíc v historii. Mezi sportovními odborníky lze najít například bývalou běžkyni na lyžích Kateřinu Neumannovou nebo současného trenéra Martiny Sáblíkové Petra Nováka. Nechybí ani tradiční hokejoví spolukomentátoři, Martin Hosták a David Pospíšil. Diváci nebudou ochuzeni ani o olympijskou atmosféru mimo sportoviště, kterou zprostředkuje stálý zpravodaj ČT v Rusku Miroslav Karas.

Vysíláním studia v Soči, které diváci uvidí na ČT sport, budou střídavě provázet Barbora Černošková a Jaromír Bosák. Redaktoři kromě rozhovorů s olympioniky a hosty nabídnou divákům každý den ve 20:30 také půlhodinový souhrn celodenního olympijského dění v rámci pořadu Velký přehled.

Žijeme olympiádou na Letné

Z druhého ze studií, umístěného v olympijském parku na pražské Letné, budou diváky provázet vždy dvě redaktorské dvojice, Tomáš Jílek s Darinou Vymětalíkovou a Ondřej Zamazal s Ivanou Chvátalovou, které doplní tým reportérů. „Moderátoři na Letné budou spolupracovat s reportéry na místě, protože chceme divákům u obrazovek co nejlépe zprostředkovat atmosféru mezi fanoušky. A olympijský park zahrne mnoho atrakcí, které si pozornost zaslouží,“ vysvětluje hlavní dramaturg olympijského vysílání Robert Záruba. Studio Letná divákům nabídne další živé přenosy a každé 2–3 hodiny také pravidelné olympijské sportovní zpravodajství v rámci relace Rychlý přehled.

ZOH v Soči v Nových médiích

Živě, rychle a spolehlivě. Totéž platí pro televizní vysílání i internetový speciál České televize k hrám v Soči. Kromě olympijských aktualit nabídne i reportáže, kompletní výsledkový servis a přehledný program všech sportů. Chybět nebude ani rozsáhlý videoarchiv přenosů, sestřihů i nejdůležitějších momentů her. Diváci jej naleznou na adrese www.zoh.cz. „Vedle přímých přenosů ČT sport a ČT2 nabídnou stránky pro návštěvníky také další internetové kanály s exkluzivním a neméně atraktivním sportovním programem z dějiště her,“ uvádí vedoucí Nových médií Pavel Kohout.

Podobně komplexní informace poskytne majitelům přijímačů s podporou HbbTV také nová hybridní aplikace ZOH 2014. Kromě programu her, kompletních výsledků a statistik nabídne i vizitky našich sportovců, přehled medailového pořadí a hlavní olympijské zprávy. Samostatná část bude věnována lednímu hokeji. Sportovní servis ze ZOH přinese ČT i na všech svých čtyřech teletextech. K dispozici bude od stránky 250.

První přenosy ze Soči se ve vysílání České televize objeví už den před slavnostním zahájením,
 kdy proběhnou úvodní soutěže a kvalifikace v krasobruslení, snowboardingu a akrobatickém lyžování. Unikátností letošního vysílání bude také přímý vstup do Událostí, který bude ze Soči moderovat Marcela Augustová. Zprávy z olympiády se dostanou i k dětem, a to prostřednictvím kanálu ČT :D a pořadu Zprávičky, které nabídnou jak dění ze Soči, tak i z Letné.

reklama

autor: Česká televize

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP opraví tramvajovou trať na Letenském náměstí

13:04 DPP opraví tramvajovou trať na Letenském náměstí

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) začne od středy 17. dubna 2024 od brzkých ranních hodin s opravou…