Olympijská roadshow zavítá do vybraných jihočeských měst

12.05.2016 17:30

Písek, Tábor, Strakonice, Hluboká nad Vltavou, České Budějovice a Jindřichův Hradec. Do všech těchto jihočeských měst zavítá olympijská roadshow v rámci projektu Jižní Čechy olympijské 2016. Akci určenou pro širokou veřejnost, zejména pak pro žáky základních a středních škol, organizuje Krajský úřad Jihočeského kraje ve spolupráci s Českým olympijským výborem. Organizátoři chtějí roadshow využít k propagaci sportu a aktivního životního stylu v Jihočeském kraji.

Olympijská roadshow zavítá do vybraných jihočeských měst
Foto: kr-jihocesky.cz
Popisek: Jihočeský kraj

„Naším mottem, se kterým jsme do projektu Jižní Čechy olympijské vstupovali, bylo, že chceme do sportování zapojit co nejvíce lidí z celého našeho regionu. A tato akce je jasným důkazem toho, že se nám to daří,“ uvedl hejtman Jiří Zimola s tím, že vrcholem bude v době konání olympiády samozřejmě srpnový park Rio Lipno. „Jsme hrdí, že jsme uspěli v silné konkurenci jiných krajů a měst a olympijská vesnička vyroste právě u nás,“ dodal hejtman.

Cipískoviště v Písku

První z řady olympijských roadshow je na programu již tento pátek 13. a v sobotu 14. května v areálu Výstaviště v Písku a bude součástí tradiční a velmi oblíbené akce Cipískoviště 2016. Návštěvníci, kteří na roadshow zavítají, se mohou těšit na pestrý program. V pátek 13. května od 10 hodin je čeká Gigathlon (závod pocházející ze Švýcarska, který se lotos poprvé bude konat v září na Lipně), rugby, golf, orientační běh nebo stolní tenis. Na své si přijdou i milovníci kultury. V pátek vystoupí kapela Pub Animals a těšit se návštěvníci mohou i na temperamentní brazilské tanečníky.

V sobotu 14. května od 10. hodin si děti i dospělí mohou v rámci projektu Sazka Olympijský víceboj zúčastnit řady atraktivních olympijských i neolympijských sportů. K dispozici bude pět soutěžních disciplín. Sílu soutěžících otestuje Hod basketbalovým míčem, hbitost a orientační schopnosti originální disciplína T-běh, ohebnost Hluboký předklon, rovnováhu Postoj čápa a silovou vytrvalost Zkrácené sedy-lehy.

Díky sportovnímu vysvědčení, které každý zájemce obdrží, si budou moci soutěžící nejen změřit vlastní výkonnost, ale porovnat své výsledky s výsledky svých vrstevníků. Každý soutěžící obdrží na památku sportovní vysvědčení a drobný dárek za účast od zástupců Jihočeského kraje, který je hlavním organizátorem roadshow. Na základě výsledků v jednotlivých věkových kategoriích ambasadoři Sazka olympijského víceboje mezi soutěžícími vyberou sportovní hvězdu.

Návštěvníci roadshow se mohou také těšit na brazilskou hudbu a tanečníky nebo latinsko-americkou kapelu Carisma. Pro ty nejmenší bude po dobu obou dnů připravena klauniáda s klaunem Hugem a skákací hrad.  Zájemci si budou moci vyfotit ve speciálním olympijském fotokoutku nebo získat cenný podpis olympijského vítěze.

Další na řadě je Tábor

Další zastávky olympijské roadshow: 1. června v Táboře, 17. června ve Strakonicích, 23. června v Hluboké nad Vltavou, 24. června v Českých Budějovicích a 29. – 30. července v Jindřichově Hradci. Podrobnější informace ke každé zastávce budou včas zveřejněny. Najdete nás jak na facebooku, www stránkách, tak i pod hashtagem #jco2016.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…