Olympionici se v Koreji představí v oboustranné zlaté bundě

21.11.2017 12:09

Český olympijský tým ve spolupráci s oficiálním partnerem společností ALPINE PRO odhalila set oblečení, ve kterém budou Českou republiku v únoru reprezentovat naši sportovci.

Olympionici se v Koreji představí v oboustranné zlaté bundě
Foto: ČOT
Popisek: Český olympijský tým - logo

Výjimečná je celá kolekce především tím, že poprvé ji doslova spoluvytvářeli hned čtyři ambasadoři z řad sportovců, a to Martin Doktor, Tomáš Kraus, Kateřina Neumannová a Ondřej Synek. Symbolem, který se spolu s dalšími prvky prolíná celou kolekcí, je číslovka 100, která symbolizuje výročí založení Československé republiky. Návrháři se museli popasovat především s odlišnými podmínkami, které panují ve dvou různých teplotních pásmech (olympijské vesnice a sportoviště v horských střediscích). “Aby se čeští sportovci cítili komfortně v teplejším podnebí, i ve vyšších nadmořských výškách, budou vybaveni dvěma typy oblečení ve stejném designu, které se dají navzájem kombinovat.

Nástupový set, v němž bude česká výprava reprezentovat na zahajovacím ceremoniálu, i souprava, v které si budou sportovci přebírat medaile, jsou vyrobeny ze speciálních materiálů a splňují nejvyšší funkční standardy. Použili jsme například kachní peří do péřových bund i speciální PTX membrány, díky kterým dosahují bundy parametrů voděodolnosti až 15 000 mm vodního sloupce,” uvedl Václav Hrbek, generální ředitel ALPINE PRO. Olympijskou kolekci připravila společnost již popáté. “Je nám vždy velkou ctí připravovat vybavení pro ty nejlepší z nejlepších. Pevně věřím, že se nám do našich výrobků daří přenášet naše nadšení, odkazy na významné sportovní i národní události a legendy a že z olympijského setu budou opět sportovci, fanoušci i veřejnost nadšení. Zároveň doufám, že kolekce, které vévodí zlatá bunda, přinese našim sportovcům štěstí a že to pořádně zacinká, dodává Hrbek.

Nejvýraznějším prvkem kolekce je oboustranná péřová bunda z ultralehkého materiálu s výplní z kachního peří s vodoodpudivou impregnační úpravou DWR a TEFLONovým zátěrem. Bunda je z vnitřní strany potištěná motivem se zlatou číslicí 100 a vzkazem „Reversible for those golden moments“. Je velmi lehká a snadno zabalitelná do malého sáčku.

Sportovci si přes péřovou bundu mohou obléknout další bundu PTX HARDSHELL MEMBRANE, která je vyrobena z třívrstvého materiálu, jenž je nepromokavý, prodyšný a větruodolný. TEFLONový zátěr chránící proti ušpinění a impregnační úprava DWR je u tohoto výrobku samozřejmostí. Bunda má spoustu vychytávek jako voděodolné zipy, speciální kapsy na powerbanku a vysílačky či taháčky zipů s motivem číslice 100. K bundě skvěle padnou PTX EXTREME kalhoty v modré barvě. Designovou vychytávkou těchto kalhot jsou odepínatelné šle s motivem číslice 100. Variantou těchto kalhot jsou softshelové kalhoty s impregnační úpravou DWR a třívrstvým materiálem SOFT-SHELL WINDBARRIER a páskem s magnetickou sponou s motivem zlaté číslice 100.

České olympioničky si na Top Campu, kde mohly kolekci vidět v rozpracovaném stavu, prosadily do olympijského setu přidat HI-TERM vestu. Ta je vyrobena z ultralehkého materiálu s vodoodpudivou impregnační úpravou DWR a TEFLONovým zátěrem. Má zipy se zlatou linkou a taháčky s motivem číslovky 100.

České biatlonové šampiónce Gabriele Koukalové se zalíbil sportovní svetr, který doposud v žádné olympijské kolekci nebyl. Je vyroben z jednolícní pleteniny a melírové příze. Stojáček se zipem se zlatou linkou a zlaté taháčky doplňují jeho elegantní vzhled. Pokud budou chtít olympionici raději zvolit klasiku, mohou si obléct mikinu POLARTEC, která byla velmi úspěšná v Londýně. Je vyrobena z paropropustného, pružného a hřejivého materiálu.

Olympijský set pro sportovkyně čítá 32 položek a pro pány o podprsenku méně, tedy 31. Jedná se o kompletní vybavení od bund, triček, spodního prádla až po boty, tašku na olympijskou kolekci nebo třeba organizér na doklady a důležité předměty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

13:21 Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

V pondělí 22. dubna 2024 se ve Strakově akademii uskutečnilo zasedání Bezpečnostní rady státu. Mezi …