Onkologickým pacientům v Oblastní nemocnici v Kolíně slouží nový denní stacionář a oddělení přípravy cytostatik

03.06.2016 16:29

Onkologickým pacientům kolínské nemocnice slouží nový stacionář. Za účasti hejtmana Středočeského kraje Miloše Petery (ČSSD) a radní pro oblast zdravotnictví Jiřiny Fialové (KSČM) byl v pátek 3. června v rámci akce Středočeské dny zdraví slavnostně otevřen.

Onkologickým pacientům v Oblastní nemocnici v Kolíně slouží nový denní stacionář a oddělení přípravy cytostatik
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miloš Petera

„Počet onkologicky nemocných pacientů neustále narůstá a stávající prostory ambulantní onkologického pavilonu naší nemocnice již byly nedostačující. Letos jsme proto provedli stavební úpravy spočívající v rozšíření čekárny pro pacienty, vybudování nové recepce a zřízení dvou odborných pracovišť – vyšetřoven. Rozšíření čekárny vzniklo probouráním dvou oddělených prostorů. Tím došlo k propojení vlastního oddělení onkologie k oddělení ředění cytostatik. Dále byl vytvořen nový vstup z chodby do atria, kde se provádí zahradní úprava s posezením ke zpříjemnění čekání pacientů na vyšetření,“ vysvětlil ředitel Oblastní nemocnice Kolín Petr Suchomel.

Celkové náklady na stavební úpravy a pořízení vybavení byly asi 1,5 milionu korun. Současně vedení kolínské nemocnice zřídilo oddělení přípravy cytostatik, které splňuje náročné požadavky platné legislativy. Nově zbudované pracoviště je organizační součástí lékárny a je umístěno v bezprostřední blízkosti oddělení klinické onkologie. Výstavba oddělení cytostatik stála asi 14 milionů korun. Obě akce hradila kolínská nemocnice ze svých prostředků. Nemocnice hospodaří velmi dobře, a tak si mohla tuto investici dovolit.

„Vážím si toho, že lékaři z Kolína poskytují péči našim spoluobčanům nejen ve svém spádovém regionu, ale také tam, kde je jich potřeba. Například na Mělnicku,“ konstatovala Jiřina Fialová, radní pro oblast zdravotnictví „Jsem rád, že vážně nemocní pacienti a zaměstnanci nemocnice, kteří o nemocné pečují, mají nyní k dispozici špičkové zázemí. Léčba onkologických onemocnění vyžaduje mimo jiné také klidné prostředí a pohodu. Cílem Středočeského kraje je neustále zlepšovat vybavení nejen kolínské, ale všech našich pěti oblastních nemocnic tak, abychom obstáli v konkurenci pražských klinik. Konkrétně v Kolíně chceme v příštích letech dokončit rekonstrukci pavilonu O. Tato investice by nás měla stát přibližně 300 milionů korun,“ řekl hejtman Miloš Petera.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

19:15 Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

Protože se k našemu rozhodnutí uspořádat veřejnou sbírku na restaurování Památníku dětských obětí vá…