Online rychlokurzy pomohou maturantům, kteří nechali přípravu na poslední chvíli

03.05.2014 12:40

Tak jako každý rok i letos odložila celá řada studentů přípravu k maturitě na poslední dny před zkouškou. Nově těmto studentům pomohou takzvané online rychlokurzy. Jedná se o nový koncept přípravy zaměřený na studenty, kteří si potřebují ve velmi krátkém čase projít a zopakovat vše důležité, co je u maturitní zkoušky může potkat.

Online rychlokurzy pomohou maturantům, kteří nechali přípravu na poslední chvíli
Foto: Hans Štembera
Popisek: Studenti, ilustrační foto

Průkopníkem této efektivní přípravy je v České republice společnost Educasoft. Ta tento týden na webové stránce Hravě.cz zpřístupnila rychlokurzy pro přípravu k státní maturitě z matematiky, češtiny a angličtiny. Vývoji kurzů věnoval Educasoft více než dva roky a od počátku se na něm podíleli jak zkušení středoškolští učitelé, tak samotní maturanti.

„Chtěli jsme mít jistotu, že vytvoříme online přípravu šitou na míru potřebám dnešních studentů. A to zejména těch, kteří přípravu trochu zaspali, a nyní řeší otázku, jak se co nejlépe připravit během posledních dní, které jim do maturity zbývají,“ říká Václav Formánek, jednatel společnosti Educasoft a jeden z otců myšlenky.

Rychlokurz šetří čas

Maturitní rychlokurz se skládá z interaktivních lekcí, které jsou zaměřené na vysvětlení a procvičení nejdůležitější látky, s níž se student u maturity setká. Každá lekce je navržena tak, aby ji student prošel za 5 až 7 minut, a střídají se v ní krátké pasáže srozumitelného výkladu s otázkami, které ihned testují pochopení dané problematiky.  

„Během posledních dní před zkouškou je pro studenta každá minuta drahá. Takový student proto nemůže ztrácet čas zuřivým listováním v učebnicích nebo nepřehledných zápiscích,“ doplňuje Josef Vencl, spoluautor kurzu. Rychlokurz Hravě.cz je proto jasně strukturovaný a studentovi v něm stačí jen pár klinutí myši na to, aby si zopakoval, co zrovna potřebuje.

Otázky v rychlokurzu jsou aktualizovány pro letošní maturity a vznikaly na základě katalogu požadavků Ministerstva školství a podrobné analýzy testů a pracovních listů z minulých let. Veškeré audio nahrávky k poslechové části zkoušky z angličtiny namluvili rodilí mluvčí.

Příprava hravě a přístupně

Autoři do kurzu přidali také několik herních prvků, jejichž cílem není studenty od učení odvádět, ale naopak je motivovat k intenzivnějšímu studiu. Herní odměny, které studenti dostávají za správně zodpovězené otázky, například reflektují studentovy pokroky, čímž jej motivují. Znalostní aréna je zase atraktivním způsobem procvičení si nejčastějších otázek, které na studenta čekají.

Podstatná část kurzu je na webu Hravě.cz přístupná zcela zdarma a bez registrace. Cenu za plný přístup se autoři rozhodli pro letošek účtovat jen symbolickou. „Chceme, aby student dal za kurz jen zlomek toho, kolik propije poté, co s jeho pomocí udělá maturitu,“ uzavírá s nadsázkou Václav Formánek.  

Václav Formánek
Educasoft s.r.o.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: V domovech pro lidi s duševním onemocněním nebo závislostí převládají potřeby zařízení nad potřebami klientů

22:17 Ombudsman: V domovech pro lidi s duševním onemocněním nebo závislostí převládají potřeby zařízení nad potřebami klientů

Návštěvy pracovníků Kanceláře ombudsmana v domovech se zvláštním režimem ukázaly, že život tamních o…