Operatéři centra robotické chirurgie Krajské zdravotní provedli v přímém přenosu resekci ledviny

30.10.2015 8:26

Tým zdravotníků Kliniky urologie a robotické chirurgie Krajské zdravotní, a. s. - Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o. z., ve čtvrtek 22. října provedl v přímém přenosu resekci ledviny. Operace byla online přenesena na „61. výroční konferenci České urologické společnosti ČLS JEP,“ v Olomouci. Více jak osm set účastníků akce mělo možnost sledovat sekundu po sekundě ústecké špičkové pracoviště.

Operatéři centra robotické chirurgie Krajské zdravotní provedli v přímém přenosu resekci ledviny
Foto: Martin Kovář
Popisek: Chirurgický zákrok

MUDr. Jan Schraml, Ph.D. přednosta Kliniky urologie a robotické chirurgie Krajské zdravotní, a. s. – Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o. z., upozornil na unikátnost přímého přenosu, která spočívala v tom, že dva operační týmy na dvou nejnovějších přístrojích, ve dvou nemocnicích, v různých městech, provedli stejnou operaci resekci tumoru ledviny. „Tým ústecké kliniky operoval roboticky pod mým vedením na nejnovějším systému da Vinci Xi. Operatéři z Urologické kliniky Fakultní nemocnice v Plzni provedli resekci pod vedením profesora Milana Hory laparoskopicky na nejnovější 3D technologii Olympus. Účastníci výroční konference tak měli živě možnost porovnání robotické a laparoskopické operace,“ řekl přednosta kliniky.

Přímý přenos z operačního sálu ústeckého centra robotické chirurgie v 3D kvalitě zajišťovala firma Cesnet, z. s. p. o., za podpory multimediálního týmu Oddělení vědy, výchovy a dalšího vzdělávání Krajské zdravotní, a. s. „Je pro nás ctí, že byla vybrána naše klinika, které se tak v rámci výroční urologické konference, jíž se zúčastnili lékaři nejen z České republiky, ale také Slovenska, prezentovala svou práci v robotické chirurgii,“ dodal MUDr. Jan Schraml, Ph.D.

Klinika urologie a robotické chirurgie Krajské zdravotní, a. s. – Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o. z. od dubna letošního roku disponuje nejnovějším typem robotického systému da Vinci Xi. Díky dvěma konzolím, které systém má, se od září letošního roku v novém školícím centru zdokonalují ve svých dovednostech týmy operatérů nejen z České republiky, ale také východní Evropy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…