Opoždění stavby D35 nehrozí. Hejtman jednal s Ředitelstvím silnic a dálnic o úpravě křižovatky u Heřmanova Městce

27.04.2017 14:39

Hejtman Pardubického kraje Martin Netolický jednal s šéfem pardubické pobočky Ředitelství silnic a dálnic Bohumilem Vebrem o možnosti úpravy silnice I/17 protínající Heřmanův Městec, a to především o možném vybudování kruhového objezdu při křížení se silnicí od Chrudimi směrem na Seč. Druhým tématem byl průběh příprav na stavbu silnice D35 a dodržování plánovaného harmonogramu prací.

Opoždění stavby D35 nehrozí. Hejtman jednal s Ředitelstvím silnic a dálnic o úpravě křižovatky u Heřmanova Městce
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Základní podoba loga Pardubického kraje.

„Ředitelství silnic a dálnic zpracovává studii na úpravu současného stavu křižovatky u Heřmanova Městce, kde je řešena jak varianta kruhového objezdu, tak úprava a zpřehlednění stávající křižovatky. Ta je poměrně složitá a pro řidiče směřující na Seč je velmi obtížné přejet silnici první třídy, a to nejen při dopravní špičce. Kruhový objezd by v těsné blízkosti města kromě zpomalení dopravy zjednodušil také výjezd do všech směrů,“ uvedl hejtman Martin Netolický. „Z mého pohledu je kruhový objezd ideální variantou a je tu na něj i dost místa. Pokud půjde vše podle předpokladů, tak by mohla být úprava křižovatky hotová v průběhu příštího roku,“ sdělil Netolický.

Prodlení se zahájením stavby D35 vedení ŘSD neočekává

V souvislosti s problémy při zahájení archeologického průzkumu v okolí Časů ubezpečil Bohumil Vebr hejtmana, že zahájení výstavby dálnice D35 v obou etapách z Opatovic přes Časy do Ostrova neohrozí. „Největší stavbou na trase bude estakáda přes Labe u Opatovic. U té předpokládáme, vhledem k postupu přípravy a zajištění záchranného archeologického výzkumu v předstihu, zahájení na podzim 2017. Také některé další mosty na trase můžeme vzhledem k postupu přípravy a projednání s nájemci pozemků začít stavět ještě v průběhu tohoto roku. Celý záchranný archeologický výzkum bude dokončen v srpnu 2018, pokud nebudou v trase naleziště, která by mohla tento termín ovlivnit,“ řekl Bohumil Vebr.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …