Oprava silnice mezi Židlochovicemi a Nosislaví odstartuje ještě letos výběrem zhotovitele

02.10.2016 15:01

Přes tři kilometry dlouhý úsek silnice II/425 mezi Židlochovicemi a Nosislaví mají jihomoravští silničáři v hledáčku již delší dobu. Plánovanou rekonstrukci však bylo třeba odložit kvůli vzájemné koordinaci s Ředitelstvím silnic a dálnic a pracím na dálnici D2 tak, aby řidiči nepřejížděli z uzavírky do uzavírky. Na stavbu teď začne Správa a údržba silnic Jihomoravského kraje vybírat zhotovitele. Investiční akci dnes (30. září) odsouhlasili radní Jihomoravského kraje.

Oprava silnice mezi Židlochovicemi a Nosislaví odstartuje ještě letos výběrem zhotovitele
Foto: Jihomoravský kraj
Popisek: Jihomoravský kraj

„Silnice je ve špatném stavu, proto zrekonstruujeme kryt vozovky v délce 3 kilometry a 25 metrů. Prvních 180 metrů komunikace leží přímo v obci Židlochovice, zbývajících 2 845 metrů potom vede mimo obec. Náklady odhadujeme na přibližně 27 milionů korun (bez DPH),“ popsal náměstek hejtmana Jihomoravského kraje pro majetek a dopravu Roman Hanák s tím, že součástí zakázky jsou i související projekční a zeměměřičské práce.

Většina stavebních prací sklouzne kvůli zimě pravděpodobně do příštího roku. V červnu 2017 už by ale měli řidiči mezi Židlochovicemi a Nosislaví jezdit po novém povrchu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…