Orlickoústecká nemocnice: Kraj dělá vše pro dokončení stavby centrálního příjmu v roce 2020

29.11.2017 13:01

Radní Pardubického kraje na svém pondělním jednání rozhodli o uzavření dodatku smlouvy o dílo na zhotovení projektové dokumentace stavby a vnitřního vybavení centrálního příjmu v Orlickoústecké nemocnici. Schválený investiční záměr zahrnuje i termíny realizace stavby mezi lety 2018 a 2020.

Orlickoústecká nemocnice: Kraj dělá vše pro dokončení stavby centrálního příjmu v roce 2020
Foto: nempk.cz
Popisek: Orlickoústecká nemocnice

„Na posledním jednání v polovině listopadu jsme se dohodli, že realizace stavby bude zahájena nejdéle ve třetím čtvrtletí příštího roku zahájením přípravných stavebních prací jako například kanalizace, přípojky, energoblok či skladové prostory. Z toho důvodu bude projektová dokumentace rozdělena do dvou samostatných částí, a to na výstavbu hlavního objektu – pavilonu urgentního příjmu a na ostatní objekty. Dále jsme se domluvili na zpracování projektové dokumentace nezávisle na výsledcích územního a stavebního řízení,“ uvedl hejtman Martin Netolický.

„Z toho důvodu je nutné uzavřít dodatek smlouvy na zhotovení projektové dokumentace stavby a projektové dokumentace vnitřního vybavení. Proti původní smlouvě o dílo nejsou termíny plnění vázány na podpis smlouvy o dílo, ale jsou pevně stanoveny,“ sdělil hejtman Netolický. „Cílem je jednoznačně plnění termínu dokončení stavby v průběhu roku 2020 tak, jak bylo slíbeno na počátku tohoto volebního období. Na tom trvám a uděláme vše proto, abychom stavbu v tomto roce dokončili,“ doplnil hejtman.

V nově podepsaném dodatku smlouvy jsou uvedeny všechny rozhodné termíny. „Odevzdání dokumentace pro územní řízení včetně zapracování souhlasů a stanovisek do čistopisu požadujeme nejdéle do 28. února 2018. Do konce května je nutné odevzdat dokumentaci pro stavební povolení a dokumentaci pro provedení stavby ostatních objektů s tím, že pro potřebná stanoviska a souhlasy dotčených stran bude prostor maximálně do srpna. Konec října příštího roku je pak posledním termínem pro odevzdání dokumentace pro provedení stavby hlavního objektu,“ vyjmenoval radní pro oblast zdravotnictví Ladislav Valtr s tím, že termíny jsou tímto závazné.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

13:21 Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

V pondělí 22. dubna 2024 se ve Strakově akademii uskutečnilo zasedání Bezpečnostní rady státu. Mezi …