Oslavy Dne českého piva v Karlových Varech odstartovaly projekt Pivo pro charitu!

06.10.2015 10:21

Oslavy Dne českého piva dostaly v letošním roce nový rozměr v podobě pozvání charity „na jedno“! V letošním roce mohli návštěvníci oslav pozvat poprvé Konto Bariéry na jedno a přispět tak 30 korunami na pomoc potřebným

Oslavy Dne českého piva v Karlových Varech odstartovaly projekt Pivo pro charitu!
Foto: Kontro Bariéry
Popisek: Poslankyně Parlamentu ČR Markéta Wernerová a náměstek primátora města KV Michal Riško vhazují Kontík do kasičky.

„S nápadem přišli inovátoři z CreativeDock. Zaujal mě svou jednoduchostí. Jako je snadné a v Česku běžné pozvat někoho NA JEDNO, mělo by být snadné a   běžné, přispět na dobrou věc,“ říká Božena Jirků, ředitelka Konta Bariéry. „Zase tak  rozšíříme možnost, jak pomoci lidem s handicapem.“  

Nápadu se ujala agentura Zazi, a.s., která projekt uvádí do života ve spolupráci s Kontem Bariéry, kterému poputuje i výtěžek z tohoto projektu. Podpoříme tak  lidi, kteří jsou handicapovaní v důsledku autonehody. „Jdu s kamarády na pivo a pozvu NA JEDNO   i Konto Bariéry. S kamarády si pivo vychutnám, místo piva pro Konto Bariéry mi obsluha přinese žeton, tzv. Kontík. Ten osobně vhodím do zapečetěné kasičky Konta Bariéry. Ta je pak jednou za měsíc rozpečetěna a její obsah zúčtován s provozovatelem dané restaurace v podobě garantované minimální sumy za jeden Kontík,“ upřesňuje organizátor projektu Tomáš Král.

Kromě Prahy hostilo tento odvážný projekt hned napoprvé i město Karlovy Vary. „Nápad se nám hned od počátku velmi líbil a já věřím, že si vybuduje nejen v našem městě, ale i v jiných místech naší republiky své pevné místo a tradici.“ Říká náměstek primátora města, pan Michal Riško. „Pivo je náš národní nápoj a přispět pozváním „na jedno“ ty z nás, kteří se ne vlastní vinou dostali do nesnází, je dobrý a neotřelý nápad. Nad podporou tomuto projektu jsem neváhal ani minutu. Dodává Michal Riško.

1. náměstek primátora města KV Čestmír Bruštík vhazuje Kontík do kasičky.

Oslavy Dne českého piva s Pivem pro charitu proběhly ve dnech 26. a 27. září ve Smetanových sadech před Lázněmi V. „Chtěli jsme, aby akce proběhla v centru města a aby si tak na tuto akci našlo cestu co nejvíce lidí“. Říká 1. náměstek primátora města, pan Čestmír Bruštík.

"Rádi jsme s kolegou Michalem Riškem tuto akci podpořili a její průběh nás přesvědčil o tom, že v Karlových Varech ani do budoucna nesmí chybět.“ Dodává Čestmír Bruštík.

I pořadatelé akce byli s jejím průběhem spokojeni. Na Konto Bariéry se vybralo 11.082,- Kč, které již brzy poputují vytipovanému příjemci z databáze nadace.

Charitativní šek v podobě obřího Kontíku (měny projektu Pivo pro charitu) předali do rukou organizátora právě náměstci primátora, pan Michal Riško a Čestmír Bruštík. „Jsme hrdí na to, že charitativní paralela této akce byla v jejím průběhu významně cítit, a že částka dosáhla této nemalé hodnoty“. Dodávají svorně náměstci.

Náměstci primátora města KV Čestmír Bruštík a Michal Riško při vyhlášení částky na podporu Konta Bariéry z projektu Pivo pro charitu.

Základní informace o akci:

Zúčastněných pivovarů:  12

Vybraná částka:         11.082,-

Návštěvníků:            3.000 (odhad – bez vstupného)

Program:                Marek Ztracený, Viktor Dyk a regionální kapely

Konto Bariéry, od roku 1992 stěžejní projekt Nadace Charty 77, zlepšuje život lidí s handicapem, pomáhá financovat rehabilitační a kompenzační pomůcky, bezbariérové úpravy nebo náklady spojené se studiem. Více na www.kontobariery.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…