Osobnosti roku Ústeckého kraje 2015 jsou známy

08.02.2016 15:11

Ve čtvrtek 4. února večer byly v Clarion Congress Hotelu v Ústí nad Labem slavnostně vyhlášeny výsledky 5. ročníku čtenářské ankety Osobnost roku Ústeckého kraje 2015. Jejím pořadatelem je vydavatelská skupina Metropol.

Osobnosti roku Ústeckého kraje 2015 jsou známy
Foto: Daniel Šeiner
Popisek: Vítězem kategorie Management a podnikání se stal předseda představenstva společnosti AGC Flat Glass Czech Teplice a viceprezident evropské skupiny Asahi Glass Ing. Pavel Šedlbauer (na snímku vlevo), ocenění předává hejtman Bubeníček.

Vítězem kategorie management a podnikání se stal předseda představenstva společnosti AGC Flat Glass Czech Teplice a viceprezident evropské skupiny Asahi Glass Ing. Pavel Šedlbauer (na snímku vlevo).  Hlasující čtenáři i porota ocenili jeho dlouhodobý osobní přínos ve sklářském průmyslu, podpoře a rozvoji technického školství a mládežnického sportu.  Ocenění převzal z rukou hejtmana Ústeckého kraje Oldřicha Bubeníčka a prezidenta AERO Vodochody Ing. Ladislava Šimka. Druhým oceněným v této kategorii je Ing. Jiří Novák, předseda představenstva Krajské zdravotní, a. s., pod jehož vedením se největšímu zaměstnavateli v Ústeckém kraji daří zvyšovat kvalitu zdravotní péče a měnit image společnosti u veřejnosti.

Osobností roku Ústeckého kraje 2015 v kategorii veřejná správa je Ing. Petr Pípal, starosta města Dubí, vítězem kategorie kultura doc. Mgr. Vladimír Šavel junior, ve sportu patří prvenství Štěpánu Vachouškovi, kapitánu FK Teplice a kategorie dobrý skutek má rovněž dvě vítězky.  Staly se jimi Mgr. Lenka Černá, předsedkyně Dobrovolnického centra Ústí nad Labem a Veronika Kašáková, předsedkyně nadace Nadání a dovednosti, určená dětem z dětských domovů.

Porota navíc udělila zvláštní ceny MUDr. Janu Schramlovi, Ph. D. za rozvoj robotického centra chirurgie, která patří ke špičkám v tomto oboru v rámci ČR, A týmu HC Verva Litvínov a Kateřině Skokanové a Martině Chvojkové za záchranu lidského života.

Text: Metropol

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

11:11 Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

Český výrobce sušeného masa Fine Gusto Nature je jedním z největších producentů sušeného masa ve stř…