Ostravská huť ArcelorMittal opět podpoří svými Minigranty neziskové organizace

27.04.2014 17:31

Společnost ArcelorMittal Ostrava společně se svými dceřinými společnostmi již poosmé rozdávala peníze neziskovým organizacím v moravskoslezském regionu.

Ostravská huť ArcelorMittal opět podpoří svými Minigranty neziskové organizace
Foto: Archiv
Popisek: Arcelor Mittal

Dobročinné a veřejně prospěšné projekty tradičně přihlašovali zaměstnanci huti, kteří s neziskovými organizacemi spolupracují. Celková částka ve výši 680 tisíc korun se rozdělí mezi 56 nejrůznějších prospěšných projektů. Minigranty poslouží například k nákupu vzdělávacích pomůcek, podpoře sportovních aktivit nebo k pořízení potřeb pro handicapované osoby. Symbolické šeky zástupcům neziskových organizací předal při slavnostním setkání 24. dubna generální ředitel ArcelorMittal Ostrava Tapas Rajderkar.

„Naše Minigranty se snažíme rovnoměrně rozložit mezi děti a jejich volnočasové aktivity, seniory a osoby s fyzickým či mentálním postižením. Pomoc potřebují všichni,“ vysvětluje Monika Pěnčíková, vedoucí oddělení firemní odpovědnosti a sociálních služeb ArcelorMittal Ostrava. Minigranty se během osmi kol od roku 2010 staly důležitým pilířem společenské odpovědnosti ArcelorMittal Ostrava. „Za pět let fungování Minigrantů jsme v našem kraji podpořili více než 300 projektů celkovou částkou téměř čtyř milionů korun,“ dodává Monika Pěnčíková.

V osmém kole Minigrantů se komise musela rozhodovat mezi 135 žádostmi, které podali pracovníci huti a čtyř jejích dceřiných společností: ArcelorMittal Tubular Products Ostrava, ArcelorMittal Energy Ostrava, ArcelorMittal Engineering Products Ostrava a ArcelorMittal Distribution Solutions Ostrava. Zaměstnanci totiž neziskovému sektoru pomáhají dlouhodobě jak ve svém volném čase, tak i během speciálních dnů v roce, kdy jim společnost hradí den v práci, který však stráví prací pro dobročinný projekt. Nakonec uspělo 56 projektů, které si mezi sebe rozdělí 680 tisíc korun.

Podpořené projekty jsou opravdu z různorodých oblastí. Kupříkladu letos si Základní a Mateřská škola v Ostravě-Hrabůvce bude moci díky příspěvku huti zakoupit dětské cvičební sady na školní zahradu. Základní a mateřské škole pro sluchově postižené pak Minigrant umožní nákup rehabilitačních pomůcek. Sportovní klub Relax Šenov si zmodernizuje klubovnu, zrekonstruuje střechu a nainstaluje zábrany i ochranné sítě a Basketbalový klub Snakes Ostrava získá podporu pro uspořádání turnaje Kahan Cup 2014 pro děti do 13 let. Zkrátka nepřijdou ani senioři. Domov Korýtko například zakoupí kompenzační pomůcky pro starší osoby, které trpí nedoslýchavostí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda schválila další podporu obnovitelných zdrojů a jmenování ředitele Vojenského zpravodajství

10:17 Úřad vlády: Vláda schválila další podporu obnovitelných zdrojů a jmenování ředitele Vojenského zpravodajství

Příprava výstavby obnovitelných zdrojů energie ve vybraných lokalitách by v Česku neměla trvat déle …