Ostravský úřad práce nabídne práci v SRN

16.10.2015 10:20

Volná pracovní místa v pohostinství, zdravotnictví, informatice a dalších odvětvích v Německu nabídnou zájemcům zástupci sítě EURES ČR z Krajské pobočky Úřadu práce ČR v Ostravě spolu s německým úřadem Bundesagentur für Arbeit. Nábor proběhne v úterý 20. 10. 2015 od 13.00 hodin v budově Krajské pobočky ÚP ČR (30. dubna 2c, Moravská Ostrava)

Ostravský úřad práce nabídne práci v SRN
Foto: Hans Štembera
Popisek: Generální ředitelství Úřadu práce ČR

Akci předcházel seminář na téma „Jak správně napsat životopis v němčině a angličtině“, na kterém účastníci probírali své předpřipravené CV s překladatelem a personalistou. „O konzultaci životopisu byl veliký zájem.

Účastníci semináře chtěli především poradit s formou CV. Dostali také pár tipů na zlepšení, opravili chyby v pravopise nebo použili jiný, výstižnější výraz,“ říká EURES poradkyně z Krajské pobočky ÚP ČR v Ostravě Mirka Matochová. Nábor odstartuje úvodní seminář, během kterého poradci z oddělení ZAV Internationaler Personalservice německého úřadu práce přiblíží zájemcům situaci na trhu práce v SRN. Účastníci se také dozví, jaké pracovní nabídky mohou od tamních zaměstnavatelů očekávat.

Podle nejnovějších statistik evropského úřadu EUROSTAT, má Německo v současné době nejnižší míru nezaměstnanosti v Evropě (4,4 %). Tamní zaměstnavatelé mají největší zájem o techniky, zdravotníky, pečovatele, pracovníky v hotelnictví a gastronomii nebo řidiče. Od potenciálních zaměstnanců vyžadují, kromě odborné kvalifikace, také komunikativní znalost němčiny. Odpolední individuální pohovory s uchazeči povedou reprezentanti německého úřadu práce, kteří budou zastupovat tamní zaměstnavatele. Pohovory budou probíhat v němčině.

„Vyjet za prací do zahraničí je obrovská zkušenost a člověk z ní může čerpat po celý život. Nejenže se naučí dobře cizí jazyk, ale získá také přehled o tom, jak se v konkrétní zemi žije. Každopádně je ale na místě být před odjezdem velmi obezřetný,“ upozorňuje ředitelka Krajské pobočky ÚP ČR v Ostravě Yvona Jungová. „O práci v Německu zaznamenáváme tradičně velký zájem ze strany uchazečů. Každý půlrok se nám hlásí k náborům stále noví zájemci. Jedná se jak o absolventy, kteří dokončili svá studia, tak i o střední generaci,“ doplňuje vedoucí Oddělení trhu práce z Krajské pobočky ÚP ČR v Ostravě Vladana Piskořová.

Zájemci o účast na náboru se musí zaregistrovat předem u EURES poradkyně, kapacita je omezena. Informace o nabízených volných pracovních místech jsou k dispozici na www.eures.cz/prace. Evropské služby zaměstnanosti EURES operují na území členských států EU/EHP a Švýcarska.

Tato celoevropská síť podporuje pracovní mobilitu na jednotném evropském trhu práce a stimuluje tak právo každého občana EU na volný pohyb pracovních sil. Česká republika se do systému EURES zapojila v roce 2004, současně se vstupem do Evropské unie. V ČR je EURES plně integrován na Úřadu práce ČR. Služby EURES cílí zejména na uchazeče o zaměstnání, zaměstnavatele a na další partnerské organizace na trhu práce v Evropě. Mezi hlavní aktivity patří mezinárodní i regionální burzy práce, přeshraniční informační a poradenské dny nebo asistence při náborech pro zaměstnavatele. Informace o životních podmínkách a o ověřených volných pracovních místech jsou k dispozici na národním (www.eures.cz) a evropském portálu EURES (www.eures.europa.eu). 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…