Osvětovou kampaň Dřevo je cesta zahájil ministr zemědělství

26.10.2016 20:36

Ve středu 26. 10. 2016 byl slavnostně zahájen projekt „Dřevo je cesta“, který organizuje Nadace dřevo pro život. Cílem projektu je informovat veřejnost o pozitivních dopadech využívání dřeva - naší domácí obnovitelné suroviny - na životní prostředí, českou společnost a ekonomiku. Za účelem efektivního šíření této osvětové kampaně bude vytvořena komunita nositelů a podporovatelů značky „Dřevo je cesta“. Historicky prvním členem této komunity se stalo Ministerstvo zemědělství. Originální dřevěné oprávnění k využívání této značky převzal sám ministr zemědělství Marian Jurečka.

Osvětovou kampaň Dřevo je cesta zahájil ministr zemědělství
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr zemědělství Marian Jurečka

V České republice se dlouhodobě zvyšuje stav zásob dříví v lesích a zalesněné plochy přibývá. Díky trvale udržitelnému způsobu hospodaření českých lesníků máme k dispozici dostatek domácí obnovitelné suroviny - dřeva. Zvýšený zájem veřejnosti o tuto surovinu je proto z pohledu státu velmi žádoucí.

Ve středu 26. 10. 2016 byla slavnostně zahájena osvětová kampaň „Dřevo je cesta“. Pozvání Nadace dřevo pro život přijal ministr zemědělství Marian Jurečka a ředitel Ústavu pro hospodářskou úpravu lesů Jaromír Vašíček. Společně s ředitelem Nadace dřevo pro život Stanislavem Polákem představili veřejnosti cíle projektu, který je realizován s finanční podporou Ministerstva zemědělství.

„Ministerstvo zemědělství podporuje nejen vlastníky lesů a zpracovatele dřeva, ale i aktivity, které zvyšují zájem veřejnosti o dřevo jako domácí obnovitelnou surovinu. Chceme zvrátit trend nadměrného vývozu surového dřeva, při kterém přicházíme o miliardy korun ročně, protože přidaná hodnota spojená se zpracováním dřeva končí v zahraničí,“ řekl ministr zemědělství Marian Jurečka.

Ředitel Nadace dřevo pro život Stanislav Polák dále vysvětlil, že: „Za účelem efektivního šíření této osvětové kampaně vytváříme komunitu nositelů a podporovatelů této značky. Její členové zveřejní podpisem Prohlášení nositele značky Dřevo je cesta, že sdílí hodnoty spojené s touto osvětovou kampaní a chtějí je šířit jak osobním doporučením, tak pomocí informačních materiálů, které jim zdarma poskytneme.“ Historicky prvním členem této komunity se stalo Ministerstvo zemědělství. Originální dřevěné oprávnění k využívání této značky převzal sám ministr zemědělství Marian Jurečka.

Více informací o tom, proč je dřevo cesta a jak se do projektu zapojit, najdete ZDE nebo ZDE.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

22:04 Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

Zvýšení příspěvku na péči, které v pátek odsouhlasila Poslanecká sněmovna, se nevztahuje na nejnižší…