PKK: V pátek vyvrcholí série letních koncertů, kterými Pražský koncertní klub podpoří stromy

16.07.2015 19:11

Koncert ,,American Music Abroad: Gold Tour" - nejlepších hudebníků vybraných ze středních škol a univerzit v USA - začne v 17:00 hodin v Českém muzeu hudby na Karmelitské 2/4, Praha 1. Vstupné na akci je dobrovolné a jeho výtěžek poputuje na výsadbu nové aleje, kterou plánuje sdružení Arnika jako součást kampaně ,,Zachraňme stromy".

PKK: V pátek vyvrcholí série letních koncertů, kterými Pražský koncertní klub podpoří stromy
Foto: pixabay.com
Popisek: Alej - ilustrační foto

Předchozí koncerty proběhly například v Kostele u Salvátora nebo v Kapli v Korunní ulici. ,,Bylo to opravdu krásné, přínosné a povznášející, a sboristům to opravdu šlo," hodnotí jeden z předchozích koncertů jeho návštěvnice Markéta Schwarzová. ,,Po koncertě jsem se dala ještě do řeči s další posluchačkou z Kladna, která si agenturu The Prague concert velmi chválila. Oceňovala hlavně to, že dělají série koncertů na vysoké úrovni za dobrovolné vstupné, obvykle totiž vstupenka na takový koncert stojí nejméně 150kč, ale spíše mnohem více," dodává Schwarzová.,,Sázení plánujeme na podzim letošního roku na česko-německém pomezí, o konkrétním místě zatím jednáme. Jsme za spolupráci s Pražským koncertním klubem velmi vděční a děkujeme i všem, kteří dobrovolným vstupným podpořili vznik nové aleje. Aleje jsou historickou součástí naší krajiny, dávají ji řád a dobře se nám díky alejím v krajině orientuje. Stromořadí jsou navíc nejen krásná, ale i užitečná jako místa, která poskytují výletníkům stín a zvířatům biokoridory, kterými se mohou naší krajinou pohybovat," říká vedoucí kampaně Zachraňme stromy RNDr. Marcela Klemensová z Arniky.

Další informace o závěrečném koncertu ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…