PRIMky za fair play

13.11.2017 15:18

Před necelými dvěma týdny obdržel fotbalista brněnské Zbrojovky Francis Koné v Londýně prestižní cenu The FIFA Fair Play Award pro rok 2017. Nominaci a následné ocenění si Francis vysloužil za svůj čin z února letošního roku, kdy svým pohotovým zákrokem pomohl zachránit život Martinu Berkovcovi. Gólmanovi Bohemians vyprostil po hrozivém střetu se spoluhráčem zapadlý jazyk.

PRIMky za fair play
Foto: Elton hodinářská
Popisek: Francis Koné, fotbalista brněnské Zbrojovky

Výjimečný projev sportovního chování brněnského fotbalisty nezůstal bez povšimnutí ani v ČR a zaujal i jediného výrobce českých hodinek PRIM, společnost ELTON hodinářská z Nového Města nad Metují. „Rozhodli jsme se také ocenit výjimečné fair play chování a Francisu Koné věnovat hodinky tradiční české značky PRIM, individuálně upravené speciálně pro něj,“ vysvětluje generální ředitel ELTON hodinářská Michal Batelka.

Novoměstský výrobce hodinek dlouhodobě podporuje český sport, mezi ambasadory značky PRIM patří například olympijský vítěz z Londýna Jaroslav Kulhavý, nebo úspěšná profesionální tenistka Barbora Strýcová. "Jsem rád za ocenění a věřím, že to vše je zároveň příkladem pro ostatní, aby se nebáli pomoci. Těší mne také, že jsem se prostřednictvím tohoto ocenění mohl seznámit s prvotřídními výrobky české značky PRIM," neskrýval svou radost při předání hodinek Francis Koné.

Cena Fair Play je udělována od roku 1987 za příkladné a vzorné sportovní chování. Za rok 2016 ji obdržel kolumbijský tým Atlético Nacional. Ten doporučil jihoamerické fotbalové federaci, aby udělila trofej Copa Sudamericana bez boje brazilskému týmu Chapecoense, stiženému leteckým neštěstím.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nadace ČEZ: V Pardubicích byly vysazeny tradiční odrůdy stromů

11:46 Nadace ČEZ: V Pardubicích byly vysazeny tradiční odrůdy stromů

Lokalita U Trojice v Pardubicích prochází změnou. Byly zde vysazeny tradiční odrůdy ovocných stromů.…