PRVNÍ PYRAMIDA na Moravě přináší střešní revoluci!

03.08.2014 13:19

Pyramida, to je dlouhověkost, jistota a především mystická kvalita. Ta je důkazem toho, že tady s námi zůstaly pyramidy až do současnosti a navíc se zapsaly mezi sedm divů světa. Proto je i pyramida symbolem dnešní akce společnosti PRVNÍ CHODSKÁ, s.r.o. a její výrobní divize příhradových vazníků TESARIO. Protože TESARIO – to je osmý div světa na Vaší střeše!

PRVNÍ PYRAMIDA na Moravě přináší střešní revoluci!
Foto: PRVNÍ CHODSKÁ
Popisek: PRVNÍ CHODSKÁ

Příhradové vazníky jsou velkým zastřešovacím hitem současné doby. Toto řešení totiž nabízí velké množství výhod proti klasickému střešnímu krovu. Vazníky jsou lehčí a tím pádem je jejich montáž daleko rychlejší. Zároveň se spotřebuje méně řeziva. Výhodou jsou i velké rozpětí konstrukcí, které mohou dosáhnout
až čtyřiceti metrů. Velkým kladem je i více možností zastřešení libovolných půdorysů. V rodinných a bytových domech s pouhou půdou se tato technologie stropní konstrukce umístí přímo na vazník. Avšak v případě, že podkroví je obytné, se tato technologie přizpůsobí půdní vestavbě tak, aby obyvatelům domu nepřekážela.

Velmi důležitá je však výrazně nižší cena! Vazníky mohou být až o 40 % levnější než střešní krovy! Záleží především na velikosti střechy, dále na tvaru vazníků, rozpětí, výšce a sklonu střešního pláště. Dodací lhůta trvá maximálně jeden měsíc od podpisu kupní smlouvy.

Příhradové vazníky se nabízejí jako ideální v mnoha případech, pro konstrukce krovů rodinných domů všech možných tvarů, dále na zastřešení supermarketů, sportovních, výrobních a komerčních hal, a také na nástavby panelových a bytových domů. Hodí se na střechy pultové, sedlové, valbové a mansardové.

Difúzní folie, parozábrany, parobrzdy, prostupové tašky, odvětrávací komínky, těsnící pásy a manžety a další komponenty ze široké nabídky, jsou zárukou vynikající kvality a dlouholeté bezproblémové účinnosti střešního systému TESARIO. Nedílnou a samozřejmou součástí každého projektu je jeho technická podpora v podobě spolupráce na přípravě, přichystání kladečského a kotevního plánu a také případná konzultace s dodavatelem přímo na stavbě.

Příhradové vazníky jsou vyráběny ze dřeva, respektive z impregnovaných fošnových přířezů. Tyto se pak podle projektu složí do výsledného tvaru a spojí se pomocí pozinkovaných styčných desek deskovým hydraulickým C lisem. Tento postup je již součástí výroby, takže na stavbu se dodává kompletní krov, který se už jen poskládá na zastřešovaném objektu. Běžně se tyto vazníky dělají z nehoblovaného řeziva, v případě, že si zákazník přeje vylepšenou variantu, se používají KVH hranoly.

Nejběžnější používané profily fošen pro vazníky jsou ty o rozměru 120 x 60 mm. Stupeň vysoušení dřeva stanoví norma do 22%.  TESARIO pak používá pro výrobu vazníků měkké jehličnaté dřeviny (například smrk).

K tomu, aby zákazník byl maximálně spokojený, potřebujeme znát tyto dva nejdůležitější údaje. Na jakém místě je stavba umístěna a o jaký druh stavby se jedná (dřevostavba, zděná s betonovým věncem atd.). Dále jsou důležité tyto informace, jaký úhel sklonu bude mít střecha, jestli přesahuje obvodovou zeď, skladba střešního pláště (kontralatě, latě, betonové krytiny, pojistná folie…), skladba závěsného podhledu (tepelná izolace, sádrokarton). Dále musí zákazník uvést, bude-li na střeše ještě další zatížení (např. fotovoltaické nebo solární panely, půda atd.)

S naší PRVNÍ PYRAMIDOU se můžete dále potkat na nejvýznamnějším veletrhu pro střechy, izolace, fasády, úspory energií a řemeslo – Střechy Praha - 17. ročník tohoto odborného veletrhu s tradiční účastí nejvýznamnějších výrobců a dodavatelů střešních materiálů, izolací, konstrukcí, střešních oken, doplňků
i fasádních systémů proběhne 22. – 24. 1. 2015 v PVA EXPO PRAHA Letňany.  Své novinky a služby představí na 200 společností, očekáváno je na 18 000 návštěvníků. V souběhu se koná veletrh úspor energií a alternativních zdrojů Solar Praha a veletrh Řemeslo Praha. Pestrý doprovodný program včetně řady poradenských center je realizován za aktivní podpory a účasti špičkových odborníků a významných institucí. Záštity veletrhům udělily ČKAIT, ČVUT v Praze - Fakulta stavební, Svaz podnikatelů ve stavebnictví v ČR, Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR, Ministerstvo průmyslu a obchodu a Ministerstvo životního prostředí. Více na www.strechy-praha.cz  

PRVNÍ CHODSKÁ, to je síť specializovaných prodejen střešních materiálů. Má 20 poboček v celé České republice a je špičkovým hráčem ve svém oboru. Mezi dodavateli a výrobci střech v ČR patří do první trojky největších. Na trhu je přes dvacet let. V našem sortimentu najdete veškeré střešní krytiny, střešní okna, izolace, plechy, okapy a veškeré další materiály pro střechy nebo podkroví.

TESARIO je výrobní divize společnosti PRVNÍ CHODSKÁ zaměřená především na výrobu příhradových vazníků, atypických palet a jiných dřevěných obalů a také na sušení řeziva. Výroba divize TESARIO je umístěna v Trhanově nedaleko Domažlic. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

13:21 Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

Souhrnný indikátor důvěry (indikátor ekonomického sentimentu), vyjádřený bazickým indexem, se mezimě…