Památník Terezín bude mít od července 2017 nového ředitele

08.05.2017 18:45

Ministr kultury vybral a jmenoval na základě výběrového řízení do funkce ředitele Památníku Terezín pana Mgr. Jana Roubínka, B. A. (narozen v roce 1971 v Praze). Ten vystřídá stávajícího dlouholetého ředitele Památníku Terezín pana PhDr. Jana Munka, CSc., který se rozhodl odejít na odpočinek.

Památník Terezín bude mít od července 2017 nového ředitele
Foto: pamatnik-terezin.cz
Popisek: Terezín

„Děkuji pan řediteli Munkovi za dlouholetou, skvělou práci, kterou zde odvedl; všichni vidíme a víme, že dílo, které zde vytvořil, je obdivuhodné. Panu magistru Roubínkovi přeji hodně sil, energie, dobré vůle a dobrých spolupracovníků,“ řekl také Daniel Herman na ceremoniálu v Památku Terezín při příležitosti oslav 70. výročí jeho založení.

Budoucí ředitel Památníku Terezín Roubínek vystudoval Hebrejskou univerzitu v Jeruzalémě, Tel - Avivskou univerzitu, Filozofickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze navazujícím magisterským studiem v oboru Historie, nyní se připravuje na státní rigorózní zkoušku tamtéž. Ovládá dva světové jazyky - anglický jazyk a hebrejštinu.

Od roku 1993 je členem Židovské obce v Praze, aktuálně reprezentant židovské obce (parlament komunity), aktivním členem ve volebním období 2012 – 2016 a byl jím zvolen i na období let 2016 – 2020. Po návratu z dlouholetého pobytu v zahraničí nastoupil v roce 2011 do historického oddělení Památníku Terezín, od roku 2015 dosud vedoucí dokumentačního oddělení Památníku Terezín.

Mgr. Jan Roubínek, B. A. se funkce ředitele Památníku Terezín - příspěvkové organizace Ministerstva kultury - ujme k 1. červenci 2017.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…