Památník Terezín hostí evropské setkání Mezinárodní koalice míst svědomí

14.11.2017 14:56

Setkání proběhne ve dnech 17. – 19. listopadu 2017 v budově bývalých Magdeburských kasáren v Tyršově ulici v Terezíně.

Památník Terezín hostí evropské setkání Mezinárodní koalice míst svědomí
Foto: pamatnik-terezin.cz
Popisek: Terezín

Mezinárodní koalice muzeí svědomí „The International Coalition of Sites of Conscience“ sdružuje více než 200 organizací z 55 zemí celého světa a umožňuje jejich vzájemnou spolupráci a výměnu zkušeností. Památník Terezín je bezmála 15 let členem tohoto sdružení spolu s muzei, paměťovými institucemi a dalšími organizacemi, věnujícími se například památce obětem holocaustu, diktátorských režimů či obecně dodržování lidských práv. V České republice jsou kromě terezínského památníku členy této koalice Muzeem romské kultury v Brně a nově také s organizace Gulag.cz.

Účastníci setkání si během svého pobytu v ČR prohlédnou Památník Terezín, seznámí se s jeho vzdělávacími aktivitami (některé z nich jsou či v minulosti byly tímto sdružením financovány). V Praze pak navštíví Ústav pro studium totalitních režimů a Archiv bezpečnostních složek. Setkání bude platformou pro diskuzi a přímý zážitek toho, jak se „místa svědomí“ snaží zapojovat mládež do práce s náročnými tématy a jak u ní podporují empatii a občanskou angažovanost. Účastníci se seznámí s příklady strategií, prostředků a nástrojů, které „místa svědomí“ vyvinuly v oblasti spolupráce s mládeží. Chybět nebude ani prostor pro diskuzi o probíhajících výzvách v této oblasti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

19:15 Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

Protože se k našemu rozhodnutí uspořádat veřejnou sbírku na restaurování Památníku dětských obětí vá…