Památník bratří Mrštíků v Divákách a minoritský klášter ve Znojmě projdou revitalizací

11.03.2016 20:00

Památník bratří Mrštíků v Divákách a minoritský klášter ve Znojmě projdou revitalizací. Oba projektové záměry schválila 10. března 2016 krajská rada.

Památník bratří Mrštíků v Divákách a minoritský klášter ve Znojmě projdou revitalizací
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

„V obou případech půjde o podání žádosti o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu v rámci výzvy Muzea. V případě Památníku bratří Mrštíků půjde o rekonstrukci budovy, která je spojena s životem a působením bratří Mrštíků včetně zahradních úprav a rekonstrukce včelínu, dále realizace stálé výstavy o životě a díle bratří Mrštíků, vytvoření nových webových stránek Památníku a vytvoření vzdělávacího programu,“ uvedl náměstek hejtmana Roman Celý.

Jak dodal, předpokládané výdaje projektu činí přibližně 7 milionů korun, z toho 85 % způsobilých výdajů projektu bude financováno z Evropského fondu pro regionální rozvoj, 5 % ze státního rozpočtu a 10 % z rozpočtu Jihomoravského kraje. „Pokud jde o minoritský klášter, součást Jihomoravského muzea ve Znojmě, tam by šlo o částku 7,5 milionu korun. Díky těmto prostředkům by vznikl bezbariérový přístup k zadnímu traktu kláštera, kde by  byla expozice lapidária. Jde také o vytvoření jakési klidové zóny uprostřed Znojma, vybudována bude vstupní místnost pro pořádání vzdělávacích programů,“ řekl náměstek Celý.

Jak doplnil, v červenci by mělo dojít k podání žádosti, v případě úspěšnosti by realizace mohla začít v roce 2017, s dokončením nejpozději o rok později.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kancelář prezidenta republiky: Prezident Petr Pavel navrhl Senátu ústavní soudce

7:23 Kancelář prezidenta republiky: Prezident Petr Pavel navrhl Senátu ústavní soudce

Prezident republiky Petr Pavel předložil podle čl. 84 odst. 2 Ústavy ČR a § 6 zákona č. 182/1993 Sb.…