Památník národního písemnictví: Podzim s výstavou Zkušenost exilu

12.09.2017 7:34

Do 29. října 2017 potrvá v letohrádku Hvězda výstava Zkušenost exilu / Osudy exulantů z bývalého Ruského impéria v meziválečném Československu.

Památník národního písemnictví: Podzim s výstavou Zkušenost exilu
Foto: prague.eu
Popisek: Památník národního písemnictví

V září a říjnu bude pro zájemce připravena celá řada akcí v rámci bohatého doprovodného programu: komentované prohlídky, tematické vycházky, hudebně-divadelní představení a tematické večery.

Komentované prohlídky výstavy v českém jazyce se budou konat 27. září od 16.00 a 24. října od 17.00 hod. Zahraniční zájemce jistě potěší možnost prohlédnout si výstavu s kurátorským komentářem v angličtině (5. 10. od 17.00) nebo v ruštině (7. 10. od 15.00). Tematická vycházka Olšany – nekropole ruské emigrace se uskuteční 23. září od 14.30 na Olšanských hřbitovech s historičkou Anastazii Kopřivovou. Historik umění Jakub Hauser představí pražské čtvrti Dejvice a Bubeneč dne 30. září od 14.30 v rámci vycházky Po stopách ruské exilové komunity v Dejvicích a Bubenči.

Dne 9. října od 20.00 se v pražském Divadle Archa v rámci festivalu 4 + 4 dny v pohybu uskuteční performance Roses ukrajinského seskupení Dakh Daughters Band. V Malé vile Památníku národního písemnictví (Pelléova 20, Praha 6) se budou konat tři tematické večery: beseda o Domě ruského exilu A. Solženicyna 14. září v 18.00; prezentace a křest knihy o běloruské emigraci z nakladatelství Karolinum 12. října v 18.00; přednáška o ruské exilové výtvarné scéně 17. října od 18.00. Do 30. září 2017 je možné přihlásit texty do literární soutěže na téma Inspirace odlišností: moje setkání s jinou kulturou.

Další informace a doprovodný program najdete ZDE.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Rok 2023 byl pro technické služby ve znamení inovací a nových projektů

19:02 Královéhradecký kraj: Rok 2023 byl pro technické služby ve znamení inovací a nových projektů

Komunikace s širší veřejností, digitální mapy, interaktivní hřiště nebo aplikace pro hlášení drobnýc…