Pardubice: Výstavba terminálu dostala zelenou

12.11.2013 12:35

Pardubice (12. listopadu 2013) – O výstavbě nového terminálu na pardubickém letišti dnes jednaly na společném zasedání Rady Pardubického kraje a města Pardubic. Na základě analýzy KPMG se radní obou samospráv shodli na potřebě výstavby nového odbavovacího terminálu v co nejkratší době.

Pardubice: Výstavba terminálu dostala zelenou
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Hejtman Martin Netolický v debatě s primátorkou mesta Pardubic Stěpánkou Fraňkovou na společném jednání

Společnost EBA, a. s., si nechala zpracovat firmou KPMG strategii rozvoje civilní části letiště, kterou si vyžádaly kraj a město Pardubice. Analýza sloužila oběma radám jako podkladový materiál pro jejich společné stanovisko k možnostem financování výstavby nového terminálu.

Radní nyní doporučí společnosti EBA zpracovat návrh financování této stavby. „To by mělo být zajištěno kombinací směnečného programu po dobu výstavby s ručením obou akcionářů a bankovního úvěru soutěženého ve výběrovém řízení,“ informovala primátorka Štěpánka Fraňková. Podle hejtmana jsou v případě úvěru na stole dvě varianty. „Jedna počítá s ručením akcionářů, druhá varianta pak s úvěrem bez ručení kraje a města,“ vysvětlil hejtman Martin Netolický.

Společné stanovisko musí ještě projednat rady obou samospráv a následně jejich zastupitelstva. Krajští radní rozhodnou na svém jednání již tento čtvrtek a rada města v příštím týdnu. Rozhodující krok učiní prosincová zastupitelstva. Od výstavby nového terminálu si radní slibují další rozvoj letiště i regionu.

 

  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Pardubickykraj.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…