Pardubická nemocnice: ORL klinika nabídne vyšetření u příležitosti Světového dne sluchu

26.02.2019 12:59

Více než polovinu informací z okolního světa přijímáme nepoškozeným sluchem. Je nezbytnou podmínkou klidné a nenarušené komunikace mezi lidmi. Nedoslýchavost může kvalitu našeho života výrazně snížit. Pokud máte obtíže tohoto rázu, právě pro vás je určena akce, která se bude v sobotu 2. března 2019 konat v Pardubické nemocnici.

Pardubická nemocnice: ORL klinika nabídne vyšetření u příležitosti Světového dne sluchu
Foto: pardubickykraj.cz
Popisek: Pardubická nemocnice

ORL klinika se již tradičně připojuje ke Světovému dni sluchu. Veřejnosti nabídne možnost screeningového vyšetření sluchu spojenou s informacemi o naslouchadlech. Akce se uskuteční od 8.00 do 11.00 hodin v ambulanci ORL kliniky a je určena pro pacienty starší deseti let.

„Každému zájemci provedeme základní vyšetření sluchu a v případě zjištěných obtíží navrhneme další postup léčby,“ uvedla lékařka ORL kliniky Michaela Bukvová. Letošní novinkou bude přítomnost zástupců výrobců sluchadel. „Komu bude doporučeno používání sluchadel, může přímo na místě získat řadu informací, časový prostor k samotnému zkoušení sluchadel ale bohužel nebude,“ dodala foniatrička Bukvová.

Světový den sluchu se koná každoročně od roku 2007 pod záštitou Světové zdravotnické organizace (WHO). Jeho cílem je celosvětově upozornit na důležitost zdravého sluchu pro plnohodnotný život. Podle údajů Evropské federace nedoslýchavých lidí žije v Evropě zhruba okolo 80 milionů lidí, kteří trpí ztrátou sluchu v různé míře. Na celém světě jich je dokonce 360 milionů. A je velice pravděpodobné, že počty budou stoupat. Světová zdravotnická organizace odhaduje, že až 1,1 miliardy mladých lidí na celém světě je ohroženo ztrátou sluchu v důsledku častého používání osobních audio zařízení, jako jsou chytré telefony a MP3 přehrávače, v důsledku návštěv hlučných zábavních podniků nebo sportovních akcí, kde jsou vystaveni hlasitým zvukům.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…