Pardubická nemocnice: První medvídci z Mírova už mají domov u malých pacientů

21.12.2017 16:15

Plyšové hračky, které pro dětské pacienty nemocnic Pardubického kraje vyrábějí vězni z Mírova, si už oblíbily náruč svých nových majitelů. Do nemocnic je předali zástupci Pardubického kraje a Vězeňské služby na začátku prosince.

Pardubická nemocnice: První medvídci z Mírova už mají domov u malých pacientů
Foto: pardubickykraj.cz
Popisek: Pardubická nemocnice

Celkem bylo zatím do nemocnic předáno 850 plyšových hraček, které byly rozděleny na dětská oddělení akutní péče v celém Pardubickém kraji. Primář dětského oddělení Orlickoústecké nemocnice Luděk Ryba byl jedním z prvních, kdo přivítal medvídky tak říkajíc "na svobodě": „Naši noví přátelé jsou barevní, měkoučcí a šíří veselou náladu a optimismus, jak jsme si již ověřili. Každý z nich má v dětských představách svůj jedinečný příběh, stejně jako jeho tvůrci. A věřím, že děti i doma na svého kamaráda po návštěvě nemocnice nezanevřou.“

Iniciátorem spolupráce Nemocnic Pardubického kraje a Věznice Mírov byl Pardubický kraj „Spolupráce je přínosná pro obě strany. Plyšové hračky pomohou dětem zmírnit obavy z vyšetření a odvést jejich pozornost jiným směrem, což pomůže i ošetřujícím lékařům. Vězni zase získají motivaci k výchovné činnosti, která přispívá k jejich nápravě,“ hodnotí spolupráci radní pro zdravotnictví Ladislav Valtr. „Jsme velmi rádi, že se naše hračky pro dětské pacienty setkaly s takto pozitivním ohlasem. Bude to určitě velká motivace do další smysluplné práce, a to nejen pro odsouzené, kteří plyšové hračky přímo vyrábějí,“ uvedl zástupce ředitele Věznice Mírov Roman Mišák.

Kromě dětských oddělení se plyšoví medvídci rozdělili i do vozidel Zdravotnické záchranné služby, kde dělají společnost dětem s akutními obtížemi. Maminky malých pacientů dárek pro jejich ratolesti vítají: „Jestli tohle vyrobí za 30 minut, tak to jsou teda dobří,“ komentovala výrobu plyšové hračky po podrobnějším shlédnutí jedna z nich. V rámci dlouhodobé spolupráce tak vězni svojí prací poslouží dobré věci a děti získají při návštěvě nemocnice nového parťáka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Vybrané turistické linky už vyjely

16:13 Královéhradecký kraj: Vybrané turistické linky už vyjely

V sobotu 27. dubna vyjely vybrané turistické autobusové a vlakové linky Veřejné dopravy Královéhrade…