Pardubická průmyslová škola získá vybavení pro 3D pracoviště

24.07.2017 11:24

S moderními průmyslovými technologiemi budou pracovat žáci Střední průmyslové školy elektrotechnické (SPŠE) v Pardubicích. Krajští radní na svém jednání schválili vyhlášení výběrového řízení na dodavatele, který školu vybaví technologiemi spojenými se čtvrtou průmyslovou revolucí. Finanční prostředky na vybavení půjdou z Integrovaného operačního regionálního programu (IROP).

Pardubická průmyslová škola získá vybavení pro 3D pracoviště
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Základní podoba loga Pardubického kraje.

„S pomocí evropských dotací se snažíme zvyšovat kvalitu vzdělávání ve vazbě na budoucí uplatnění na trhu práce. Práce s moderními průmyslovými technologiemi bude bezesporu čím dál více potřebnou a vyhledávanou specializací,“ řekl hejtman Martin Netolický. Škola tak získá vybavení pro 3D technologie a vybavení pro výukové pracoviště 3D, Industry 4.0 a pracoviště pneumatiky.

„V rámci výzvy IROP zajistíme Střední průmyslové škole elektrotechnické vybavení za téměř 11 milionů bez DPH. Na 3D pracovišti tak bude mít škola k dispozici pracovní stanici, monitor, tiskárnu, řídící a programovací jednotku, 3D brýle, 3D skenner a 3D tiskárnu,“ upřesnil radní zodpovědný za oblast školství Bohumil Bernášek. Na pracovišti Industry 4.0 se budou studenti učit s výukovou sestavou pro pneumatiku a příslušným softwarem, na pracoviště pneumatiky pak bude dodáno vybavení v podobě výukové sady, kompresoru a pojízdného stolu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…