Pardubický kraj: Bezmála čtyři desítky dárců převzaly Zlaté kříže II. stupně za 120 odběrů krve

02.10.2017 22:26

Červená vonná svíčka ve tvaru srdce se stala symbolem letošního oceňování dobrovolných dárců krve žijících v Pardubickém kraji, kteří darovali nejcennější tekutinu již 120krát. Svíčky pro dárce vytvořili klienti sociálně terapeutické dílny Domova na zámku Bystré. Zlaté kříže II. stupně si osobně vyzvedlo 37 dobrovolných dárců, kteří se sešli v sále Jana Kašpara za přítomnosti zástupců Pardubického kraje, Českého červeného kříže (ČČK) a dalších hostů.

Pardubický kraj: Bezmála čtyři desítky dárců převzaly Zlaté kříže II. stupně za 120 odběrů krve
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Základní podoba loga Pardubického kraje.

„Velmi si vážím těch, kteří si i v dnešní uspěchané době najdou chvíli a jsou ochotní pomoci druhým, navíc bez nároku na odměnu. Konání dobrovolných dárců si proto zaslouží obrovské díky, protože bez nich by zachraňovat lidské životy nebylo možné,“ řekl krajský radní pro zdravotnictví Ladislav Valtr.

Dárci krve převzali ocenění od radního pro zdravotnictví Ladislava Valtra, předsedkyně Oblastní výkonné rady ČČK Pardubice Vladimíry Hanákové a předsedy Klubu dárců krve Pardubice Jiřího Halíře. Slavnostní předávání doprovodila kytaristka Milena Šolcová z Konzervatoře Pardubice.

Dobrovolní dárci krve jsou u nás oceňováni od roku 1964. Nejprve se udělovaly Zlaté plakety dr. Jana Janského (do 40 odběrů), od roku 1993 dárci dostávají Zlaté kříže. Za 80 odběrů to je Zlatý kříž III. třídy, za 120 odběrů Zlatý kříž II. třídy a za 160 odběrů Zlatý kříž I. třídy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…