Pardubický kraj: Bezpečnost obojživelníků v Přívratu zlepší trvalé bariéry a průchody

06.12.2016 16:20

Rada Pardubického kraje na svém pondělním jednání schválila projektový záměr týkající se ochrany migrace obojživelníků v Přívratu. Kraj předpokládá, že díky tomuto projektu dojde k navýšení počtu jednotlivých druhů obojživelníků, což bude mít pozitivní vliv na biologickou hodnotu daného území.

Pardubický kraj: Bezpečnost obojživelníků v Přívratu zlepší trvalé bariéry a průchody
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hejtman Pardubického kraje Martin Netolický

„Bezodkladně zahájíme přípravné práce na projektu a zejména podkladech nutných pro podání žádosti o dotaci. V rámci Operačního programu Životní prostředí 14+. jsou podporovány aktivity na

zprůchodnění migračních bariér pro živočichy a opatření, která zamezí jejich úhynu. Chceme tímto projektem najít trvalé řešení ve formě stabilních zábran, které žábám a čolkům umožní bezpečné překonání silnice do vodních ploch, aby nemusely být každé jaro

instalovány provizorní zábrany a dobrovolníci nemuseli odchytávat obojživelníky do nádob a přenášet je přes silnici,“ uvedl hejtman Martin Netolický.

„Následně předpokládáme předání bariér do správy ZO ČSOP Podorlicko Česká Třebová, který se bude starat o údržbu trvalých bariér a průchodnost propustků,“ dodal hejtman Netolický.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…