Pardubický kraj: Česko-polské projekty pomohou cestovnímu ruchu v pohraničí

20.02.2016 7:35

Krajští zastupitelé na svém čtvrtečním jednání projednali a odsouhlasili několik projektových záměrů v oblasti přeshraniční spolupráce v rámci programu Interreg V-A Česká republika – Polsko. Mezi tyto projekty patří nejen zlepšení dostupnosti oblastí v okolí masivu Králického Sněžníku, ale také podpora pevnostní turistiky, která láká na Králicko každý rok desetitisíce návštěvníků.

Pardubický kraj: Česko-polské projekty pomohou cestovnímu ruchu v pohraničí
Foto: archiv hejtmana
Popisek: hejtman Pardubického kraje Martin Netolický (ČSSD)

„Součástí projektu Tajemství vojenského podzemí za přibližně 32 milionů korun je také záměr zatraktivňující tvrz Bouda. Ta bude také během letošního roku elektrifikována, což přispěje k jejímu dalšímu rozvoji,“ uvedl hejtman Martin Netolický a doplnil dva projekty z oblasti dopravní infrastruktury, jejichž cílem je zlepšení dostupnosti Králického Sněžníku.

„Na české straně se jedná o modernizaci silnice III/04314 z Boříkovic do Červené Vody za téměř 74 milionů korun a silnice II/311 z Mladkova do Jablonného nad Orlicí za 125 milionů korun,“ sdělil hejtman Netolický s tím, že Králicko představuje pro Pardubický kraj jednu z priorit v oblasti rozvoje cestovního ruchu.

Na polské straně se jedná o modernizaci dvou úseků silnice č. 392 ze Stronie Slaskie přes město Czarna Góra do Idzikówa a ze Źelazna do města Ladek Zdrój. Celkové náklady celého dopravního projektu činí přibližně 190 milionů korun. Partnerem obou projektů je Dolnoslezská správa silnic a železnic ve Vratislavi, vedoucím partnerem je Pardubický kraj.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…