Pardubický kraj: Čtvrt miliardy na opravy silnic, mostů, údržbu zeleně a budov

06.02.2019 16:05

Do rozpočtu kraje díky zlepšenému výběru daní přibylo na začátku roku více než půl miliardy korun. Rada Pardubického kraje schválila na investiční akce 323 milionů korun. Nejvíce peněz, celkem 250 milionů korun, míří do oblasti dopravy.

Pardubický kraj: Čtvrt miliardy na opravy silnic, mostů, údržbu zeleně a budov
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Základní podoba loga Pardubického kraje.

„Největší část peněz bude investována do stavebních akcí. Jedná se o modernizace silnic II. a III. třídy, řešení havárií sesuvů svahů, mostů a opěrných zdí a výsadby zeleně. Část peněz zamýšlíme investovat do strojního vybavení a budov v majetkové správě Správy a údržby silnic Pardubického kraje. Dále například do sociálního zařízení včetně šaten ve Svitavách nebo nové haly na sůl v Žamberku,“ sdělil Michal Kortyš, náměstek hejtmana odpovědný za dopravu.

V tuto chvíli není schválená konečná podoba seznamu investičních aktivit. Modernizace by se však měly dočkat silnice II/32246 od železničního přejezdu v Hrochově Týnci po Podbor, rekonstrukce silnice III/362 Letohrad – Kunčice. Dále by se mělo stavět v místní části města Dašice Zminný na silnici III/32243 a III/32245. Opravy by se měly týkat například opěrné zdi Svařeň, Borová. Mostů Pohránov, Dolní Dobrouč a Třebářov. Vyřešit by se měl sesuv skalního masivu Svobodné Hamry. V součinnosti s ŘSD dojde k úpravě křižovatky silnice I/36 s ulicí Dašická v Pardubicích.

„Tak jako v loňském roce, tak i letos jsme se s panem hejtmanem dohodli uvolnit 40 milionů na lokální velkoplošné výspravy nejvíce poničených silnic na základě požadavků vedení obcí a doporučení vedoucích údržby napříč Pardubickým krajem,“ doplnil Kortyš.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Půta: Rezignovat na funkci se nechystám

17:17 Hejtman Půta: Rezignovat na funkci se nechystám

Tiskové prohlášení hejtmana Martina Půty k tzv. kauze Liberec