Pardubický kraj: Další čtyři miliony do podpory cestovního ruchu a sportu

23.04.2015 11:19

Rada Pardubického kraje na svém pravidelném jednání doporučila krajskému zastupitelstvu schválení dotací na rozvoj sportu a cestovního ruchu v kraji v celkové hodnotě čtyř milionů korun. Podpora se týká obce Dolní Morava, Skiparku Červená Voda a Českého svazu biatlonu Klubu biatlonu Letohrad.

Pardubický kraj: Další čtyři miliony do podpory cestovního ruchu a sportu
Foto: pardubickykraj.cz
Popisek: Pardubický kraj

„Letohradský biatlonový klub patří dlouhodobě mezi nejúspěšnější biatlonová centra u nás, a proto si zaslouží nejen krajskou podporu. Jeho odchovanci totiž zajistili České republice medaile nejen ze světových šampionátů, ale i olympijských her. Podpora kraje ve výši jednoho milionu korun pomůže při vybudování zasněžovacího systému v celém biatlonovém areálu,“ uvedl hejtman Martin Netolický

Nová lanovka v Červené Vodě

Podporu od Pardubického kraje by měl získat rovněž získat Skipark Červená Voda. „Krajská dotace ve výši jednoho a půl milionu korun bude využita na vybudování nové lanové dráhy na sjezdovce Heroltická s převýšením více jak 200 metrů. Přepravní kapacita nové sedačkové lanovky je až 2000 osob za hodinu, což lyžařům výrazně zkrátí čekání a zvýší komfort. Celkové náklady na vybudování nové lanové dráhy činí čtyři a půl milionu korun,“ vysvětlil účel dotace hejtman.

Zkvalitnění infrastruktury na Dolní Moravě

Finanční podporu kraje získá také projekt dobudování účelové komunikace s odpočinkovým a vyhlídkovým místem na Dolní Moravě. „Na vybudování 725 metrů dlouhého úseku s vyhlídkovým prostorem s dřevěnými lavicemi a stolem přispějeme částkou jeden a půl milionu korun při celkové ceně přesahující tři miliony. Jedná se o úpravu současné polní cesty, která navazuje na zamýšlený velký okruh pro cyklisty a pěší turisty o délce osm a půl kilometru,“ dodal ke krajské podpoře hejtman Martin Netolický.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Pardubickykraj.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…