Pardubický kraj: Firma Rieter darovala 100 tisíc korun Orlickoústecké nemocnici

10.04.2015 9:37

Firma Rieter CZ pokračuje ve své podpoře Orlickoústecké nemocnice. Na slavnostním setkání předal ředitel společnosti Jan Lustyk finanční dar ve výši 100 tisíc korun nadačnímu fondu S námi je tu lépe. Tyto peníze poslouží pro nákup endoskopické věže pro ORL, čímž by mělo dojít k výraznému zlepšení léčby pacientů s onemocněním horních cest dýchacích. Slavnostního předání se zúčastnil kromě zástupců města a nemocnice také hejtman Pardubického kraje Martin Netolický.

Pardubický kraj: Firma Rieter darovala 100 tisíc korun Orlickoústecké nemocnici
Foto: Pardubický kraj
Popisek: hejtman Martin Netolický

„Firma Rieter je stabilním podporovatelem Orlickoústecké nemocnice a já si toho moc vážím a doufám, že od této podpory v následujících letech neupustí. Podpora zdravotní péče je projevem sounáležitosti nejen s nemocnicí, ale s celým regionem. Je velmi dobře, že si nejen státní správa a samospráva, ale i podnikatelé uvědomují důležitost zdravotní péče a jsou připraveni pomoci s nákupem vnitřního vybavení a přístrojů,“ uvedl hejtman Martin Netolický.

Současný projekt nákupu endoskopické věže navazuje na předchozí úspěšné projekty. První projekt byl představen v květnu 2012. Díky uspořádané sbírce, která vynesla téměř 1,8 milionu korun, mohla být pořízena nová laparoskopická věž pro operační sály nemocnice. Druhý projekt Nejen léky léčí (vnímáme vaše přání – nová lůžka pro internu) vynesl přes dva a čtvrt milionu korun, díky kterým bylo obnoveno vnitřního vybavení pokojů interního oddělení. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…