Pardubický kraj: Hejtman Netolický podporuje výstavbu polygonu ve Vysokém Mýtě

05.02.2015 15:10

Pardubice/Vysoké Mýto (5. 2. 2015) – Hejtman Pardubického kraje Martin Netolický navštívil ve čtvrtek výrobní závod společnosti IVECO ve Vysokém Mýtě. Při setkání s vedením si prohlédl nejen výrobní halu, ale byl informován také o plánu na výstavbu zkušebního polygonu.

Pardubický kraj: Hejtman Netolický podporuje výstavbu polygonu ve Vysokém Mýtě
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Martin Netolický, hejtman Pardubického kraje

„Společnost IVECO dlouhodobě sleduji a jsem velice rád, že se jeden z nejvýznamnějších zaměstnavatelů v kraji nachází opět ve skvělé ekonomické kondici,“ uvedl hejtman Martin Netolický. „Plán na výstavbu zkušebního polygonu jednoznačně podporuji. Osobně jsem měl možnost navštívit mnohem větší polygon jednoho švédského výrobce a mohu říci, že se jedná o výborný servis pro případné zájemce. Doufám, že se nám ve spolupráci s městem a dalšími subjekty podaří najít řešení, aby mohl být projekt realizován,“ dodal Martin Netolický.

Ten si ve Vysokém Mýtě prohlédl tovární halu a diskutoval také s vedením společnosti, a to například o možnostech podpory domácích výrobců při zadávání veřejných zakázek. „Je mi velice líto, že systém veřejných zakázek je nastavený tak, že nelze zohlednit a upřednostnit kritérium českých výrobců. Například ve Francii taková možnost existuje a bylo by dobré, abychom zvážili její zavedení i v České republice,“ přiblížil problematiku hejtman Netolický.  Uvedl také, že kraj, i přesto, že je zadavatelem autobusové dopravy, nemůže dopravcům určovat, jaká vozidla nakoupit a nasadit do provozu.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Pardubickykraj.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČD - Telematika slaví 30 let, více se chce zaměřit na zákazníky ze státní správy a kyberbezpečnost

19:15 ČD - Telematika slaví 30 let, více se chce zaměřit na zákazníky ze státní správy a kyberbezpečnost

V polovině dubna oslavila společnost ČD - Telematika již 30 let fungování. V posledních letech přito…