Pardubický kraj: Jak naučit děti bezpečnému pohybu na internetu

12.09.2017 13:34

Jedním z velmi propracovaných nástrojů pro větší bezpečnost na internetu je projekt s názvem Kraje pro bezpečný internet. Zapojil se do něj i Pardubický kraj a jeho prostřednictvím se snaží oslovit žáky a studenty základních a středních škol, ale také jejich rodiče. Část projektu je určena i seniorům.

Pardubický kraj: Jak naučit děti bezpečnému pohybu na internetu
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Základní podoba loga Pardubického kraje.

Mladí lidé na internetu a na sociálních sítích tráví stále víc času a někdy ani netuší, jaká rizika to přináší. Na webu www.KPBI.cz je pro ně znalostní kvíz o ceny a na něj navazují e-learningové lekce, které mohou využívat i školy,“ uvedl Bohumil Bernášek, radní pro školství Pardubického kraje.

Ceny, které mohou soutěžící získat, jsou velmi lákavé. Jedná se o xboxy, tablety, mobilní telefony, klávesnice, myši či knížky od partnerů projektu, kterými jsou sdružení NIC.CZ a společnosti Microsoft a GORDIC. Každý měsíc se dále losuje jeden úspěšný řešitel, který získá mobilní telefon. Soutěžit je možné do 31. října 2017.

V rámci projektu jsou kromě e-learningových kurzů pro žáky a studenty, připraveny lekce pro učitele, rodiče a veřejnost, sociální pracovníky a policisty. V loňském roce byly představeny videospoty pro seniory. V tomto roce budou také realizovány prezenční semináře či připraveny videospoty pro děti do nízkoprahových zařízení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…