Pardubický kraj: Jihokorejce zajímá chemický průmysl v kraji

26.05.2014 15:50

O spolupráci a investice v oblasti chemického průmyslu v Pardubickém kraji se zajímají ředitelé jihokorejských firem. Na půdě hejtmanství je v pátek odpoledne přivítala Ludmila Navrátilová, krajská radní zodpovědná za investice a majetek.

Pardubický kraj: Jihokorejce zajímá chemický průmysl v kraji
Foto: pardubickykraj.cz
Popisek: Pardubický kraj

Spolu se zástupci regionální pobočky CzechInvestu představili Jihokorejcům v čele s ředitelem TECHNOPARKU (CAMTI) ve městě Ulsan Sung – Sup Rimem  silné stránky regionu, ke kterým vedle strategické geografické polohy a vzdělané pracovní síly patří také chemická výzkumná pracoviště či průmyslové zóny.  

„Snažíme se využít prestižní ocenění FDI magazínu, které Pardubický kraj získal jako region nejvhodnější pro investory ve východní Evropě. Není tedy náhodou, že jihokorejská delegace zavítala právě k nám do regionu. Chceme jít cestou spolupráce a právě chemický průmysl má zejména na Pardubicku velký potenciál rozvoje. Spojili jsme proto síly s CzechInvestem a Univerzitou Pardubice – Centrem transferu technologií a znalostí,“ pochvaluje si spolupráci krajská radní Ludmila Navrátilová. Připravené prezentace a následná debata přinesly svůj úspěch. „Jihokorejská delegace chce s námi navázat spolupráci na úrovni samospráv, pro rozvoj dalších obchodních vztahů v regionu považují tuto otázku za velmi důležitou. Jejich zájem budu tlumočit kolegům z rady kraje,“ vysvětluje Navrátilová.

Ředitelka regionální kanceláře CzechInvestu Marie Černošová představila zástupcům jednotlivých firem z Jižní Koreje možnosti pomoci a podpory jejich podnikům při vstupu na trh v Pardubickém kraji. „Jihokorejská delegace byla velmi zaujata možnostmi, které kraj nabízí a to především v oblasti chemického výzkumu a vývoje. Počet investic, které se nám daří do Pardubického kraje zprostředkovat, je důkazem, že region je pro investory atraktivní. Loni to bylo například 8 projektů v souhrnné výši přesahující 5 miliard korun; tyto projekty zde do budoucna pomohou vytvořit téměř 600 nových pracovních míst. Investorům pomáháme s celou řadou úkonů s investicí spojených od nabídky nemovitostí, přes komunikaci se státní správou a samosprávou, až například po žádost o investiční pobídky,“ říká Marie Černošová.

Jihokorejská delegace se zajímala také o výzkumné zázemí, vzdělanost v chemických oborech, ale i inovace a rozvoj nových technologií. Kraj proto na jednání přizval také ředitele Centra transferu technologií a znalostí při Univerzitě Pardubice Michala Svobodu. „Toto setkání využijeme pro navázání spolupráce Univerzity Pardubice s technologickým parkem a průmyslovými podniky v oblasti Ulsanu. Jedním z potenciálních partnerů pro komercializaci výsledků práce našich vědců je společnost KYUNG-IN SYNTHETIC CORP., výrobce barviv,“ objasňuje Michal Svoboda.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

22:04 MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

Pražští radní odsouhlasili poskytnutí dotací na prevenci ve školách a školských zařízeních v Praze p…