Pardubický kraj: Koločavská nemocnice dostává díky kraji moderní tvář

02.12.2018 7:33

Rok poté, co Pardubický kraj daroval do nemocnice v Koločavě sanitní vůz, byla dokončena první etapa rekonstrukce tohoto zdravotnického zařízení. Kraj poskytl částku 500 tisíc korun.

Pardubický kraj: Koločavská nemocnice dostává díky kraji moderní tvář
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Základní podoba loga Pardubického kraje.

V rámci plánované druhé etapy přislíbil hejtman v příštím roce obdobnou částku. Zástupci regionu zároveň nemocnici předali ultrazvuk, který dříve sloužil v Orlickoústecké nemocnici a při průběžné obnově vybavení již nebyl potřebný. Do současné doby byl nejbližší ultrazvuk ve 30 kilometrů vzdáleném městě Mižhiri.

„Koločavská nemocnice je velmi důležitá nejen pro místní obyvatele, ale také pro turisty včetně těch českých. V minulosti již podle místních obyvatel několikrát pomohla při záchraně života českých návštěvníků Karpat. Ti do kraje Ivana Olbrachta a Nikoly Šuhaje jezdí čím dál více, a proto chceme přispět k tomu, aby se jim v případě potřeby dostalo co nejlepší péče. Také proto jsme minulý rok darovali sanitní vůz a v letošním roce kromě dokončení první etapy rekonstrukce nemocnice darujeme také ultrazvuk z Orlickoústecké nemocnice. Koločava dosud tento přístroj neměla a pacienti museli jezdit přes hřeben do 30 kilometrů vzdáleného Mižhiri,“ řekl hejtman Martin Netolický.

„V příštím roce předložíme v rámci pokračující spolupráce se Zakarpatím návrh na uvolnění dalších 500 tisíc na druhou etapu. Ukrajinská strana se zavázala, že k této částce přidá jeden milion korun, což je i více než běžně po partnerech požadujeme. Tímto se ukazuje, že je pro ně samotné projekt velmi důležitý a rozhodně má smysl,“ doplnil hejtman Netolický.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…