Pardubický kraj: Krajští policisté budou mít vůz s kamerovým systémem a termovizí

19.06.2015 11:18

Zastupitelstvo Pardubického kraje schválilo na svém čtvrtečním jednání finanční dar Krajskému ředitelství policie Pardubického kraje ve výši 500 tisíc korun. Finance poslouží na úpravu speciálního velitelsko-monitorovacího vozidla, které bude vybavené kamerovým systémem, termovizí a napojením do komunikačních sítí.

Pardubický kraj: Krajští policisté budou mít vůz s kamerovým systémem a termovizí
Foto: Parlamentní listy
Popisek: Měřicí přístroj Ramer

„Pardubický kraj dlouhodobě v oblasti krizového řízení podporuje jak základní, tak ostatní složky integrovaného záchranného systému, a to formou finančních dotací a darů určených na pořízení speciální techniky, která není jejich standardním vybavením,“ uvedl hejtman Martin Netolický. „Vůz bude používán při pátrání po osobách, které mohou být v přímém ohrožení života, při ochraně majetku osob, které jsou postižené živelními pohromami, nebo při bezpečnostních opatřeních, jako jsou sportovní akce spojené s doprovody rizikových fanoušků,“ dodal hejtman Netolický.

Finanční příspěvek kraje oceňuje také krajský policejní ředitel Jan Švejdar. „Z historického hlediska víme, že tato technika zefektivní nasazení policie při mimořádných událostech a jsme rádi, že spolupráce policie a kraje je na velmi dobré úrovni.“ Pardubický kraj již v minulosti několikrát přispěl Policii ČR na zlepšení technického vybavení. Například v prosinci 2014 předal hejtman Netolický krajskému řediteli Policie ČR Janu Švejdarovi do užívání moderní radar Ramer, který je přednostně nasazován na silnici I/35, a na jehož pořízení přispěl kraj částkou 700 tisíc korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

7:23 APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

Evropský týden očkování, European Immunization Week (EIW), který letos připadá na období 21.–27. dub…