Pardubický kraj: Moderní vůz s termovizí pomůže při pátrání po osobách

17.07.2015 14:20

Hejtman Pardubického kraje Martin Netolický dnes podepsal s krajským ředitelem Policie ČR Janem Švejdarem darovací smlouvu na 500 tisíc korun, které poslouží na úpravu speciálního velitelsko-monitorovacího vozidla, které bude vybavené kamerovým systémem, termovizí a napojením do komunikačních sítí. Přestavba vozidla by měla být dokončena do konce roku 2015.

Pardubický kraj: Moderní vůz s termovizí pomůže při pátrání po osobách
Foto: pardubickykraj.cz
Popisek: Pardubický kraj

„Formou finanční dotace se dlouhodobě snažíme podporovat všechny složky integrovaného záchranného systému. Tyto finance slouží na pořízení speciální techniky, která nepatří mezi obvyklé vybavení,“ uvedl hejtman Martin Netolický. „Konkrétně tento velitelsko-monitorovací vůz bude využíván při ochraně majetku osob postižených živelními pohromami, při sportovních akcích s doprovodem rizikových fanoušků, ale také při vyhledávání pohřešovaných osob,“ dodal hejtman Netolický.

Podepisovani smlouvy

Soustavnou finanční podporu kraje oceňuje také krajský policejní ředitel Jan Švejdar. „Tato technika zefektivní nasazení policie při mimořádných událostech a jsme rádi, že spolupráce policie a kraje je na velmi dobré úrovni a prohlubuje se na všech úrovních.“ Pardubický kraj již v minulosti několikrát přispěl Policii ČR na zlepšení technického vybavení. Například v prosinci 2014 přispěl částkou 700 tisíc korun na moderní radar Ramer, který je přednostně nasazován na silnici I/35.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…