Pardubický kraj: Na Zámku v Žamberku se vedle cukrářů a truhlářů potkají i obráběči

27.02.2015 18:50

Vedle cukrářů, kuchařů, zedníků, instalatérů a truhlářů se budou na Zámku v Žamberku potkávat i obráběči. Zdejší Střední škola obchodu, řemesel a služeb zavádí ve spolupráci s místní firmou Bühler CZ s. r. o. nový učební obor obráběč kovů.

Pardubický kraj: Na Zámku v Žamberku se vedle cukrářů a truhlářů potkají i obráběči
Foto: pardubickykraj.cz
Popisek: Pardubický kraj

Celý projekt dlouhodobě podporuje také hejtman Pardubického kraje Martin Netolický. „Tento projekt má naši plnou podporu, těžko bychom mohli financovat takové vybavení, které nabídne podnik. Pro školu, zaměstnavatele, ale především žáky je to výborná příležitost. Je to přesně ta cesta, kterou chceme, aby se odborné školství v kraji ubíralo," prohlásil při návštěvě školy hejtman Pardubického kraje Martin Netolický.

Na finanční podporu od kraje navazuje stipendium

Důležité pro žáky i pro jejich budoucí práci je, že praxi se budou učit přímo na nejmodernějších CNC strojích v tréninkovém centru firmy Bühler CZ pod dohledem špičkových odborníků. Na finanční podporu Pardubického kraje, která se na obor Obráběč kovů vztahuje, navazuje stipendium, které za dobré výsledky poskytne firma.

Po vyučení budou moci žáci okamžitě nastoupit na pracoviště, které už dobře znají a své dosavadní znalosti a zkušenosti si už jenom pozvednou na profesionální úroveň. „Včas se tak naučí zásady, které se uplatňují v každé moderní a prosperující strojírenské firmě,“ uvedl Stanislav Hudák, šéf tréninkového centra Bühler CZ.

Se Švýcary se dobře spolupracuje

Podle ředitelky školy Zuzany Pecháčkové se už zájemci ozývají a přišli také osobně při dni otevřených dveří, který škola uspořádala v pátek 6. února. „S vedením firmy Bühler CZ spolupracujeme v posledních týdnech téměř každodenně na přípravě technického vybavení školy a na tematickém obsahu výuky oboru. Vážíme si podpory generálního ředitele Bühler CZ Jiřího Appeltauera i švýcarských manažerů firmy,“ uvedla Zuzana Pecháčková.

Nezapomněla směrovat i další pochvalu: „Za obrovskou podporu děkuji také hejtmanovi Martinu Netolickému. Díky Pardubickému kraji jsme stihli obor ve druhé polovině loňského roku akreditovat na ministerstvu školství.“

reklama

autor: Pardubickykraj.cz

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

10:04 MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

Hlavní město chce podpořit rozvoj elektromobility prostřednictvím dvou projektových záměrů. V případ…