Pardubický kraj: Nová sociální služba pro děti bude na Žampachu

09.03.2017 13:09

V areálu Domova pod hradem Žampach je čilý stavební ruch. Rekonstrukcí tentokrát prochází bývalý obslužný objekt, kterému se říká Na Výsluní. Už letos na podzim by měl být připraven pro potřeby nové specializované sociální služby pro děti a mladé dospělé se zdravotním postižením, kteří potřebují individuální péči.

Pardubický kraj: Nová sociální služba pro děti bude na Žampachu
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Bývalý obslužný objekt Na Výsluní

„V praxi se ukázalo, že potřebujeme mít v kraji pobytovou službu pro hendikepované děti s dlouhodobě náročným a z povahy jejich poruchy často agresivním chováním. Ty vyžadují víc soukromí, individuální přístup a také zajištění intenzivní podpory ze strany vyškoleného personálu a nemohou být v běžné pobytové službě. Zatím tu počítáme s pěti místy pro stálý pobyt a s jedním místem pro odlehčovací službu,“ uvedl radní Pardubického kraje pro sociální péči Pavel Šotola.

Služba je určena osobám od 7 do 26 let s mentálním nebo kombinovaným postižením. „Má jim přinést odbornou podporu v překonávání jejich hendikepu a umožnit jim vést důstojný a z jejich pohledu spokojený život v podmínkách, které jim budou vyhovovat,“ řekl ředitel domova Luděk Grätz. Odlehčovací služba zase pomůže rodinám, které mají takové dítě ve stálé péči a potřebují si odpočinout a nabrat síly.

Stavbaře sice zdržely nevyhovující krovy staré budovy, které museli vyměnit za ocelové nosníky, ale další práce pokračují rychle. Všichni se snaží, aby služba mohla být otevřena k začátku nového školního roku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ÚOHS: SC Czech může posílit v oblasti kovodělného průmyslu

16:46 ÚOHS: SC Czech může posílit v oblasti kovodělného průmyslu

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže povolil ve zjednodušeném řízení spojení soutěžitelů, v jehož dů…