Pardubický kraj: Podpora rozvoje obcí i malých prodejen stále narůstá

24.03.2018 14:20

Poskytování dotací v rámci Programu obnovy venkova zabezpečuje Pardubický kraj pravidelně od roku 2004. Krajští radní proto na svém posledním zasedání projednávali žádosti od obcí, svazků obcí nebo místních akčních skupin. Jejich návrhy budou schvalovat ještě zastupitelé.

Pardubický kraj: Podpora rozvoje obcí i malých prodejen stále narůstá
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Základní podoba loga Pardubického kraje.

Program obnovy venkova (POV) je zaměřen na trvalý rozvoj obcí, měst, svazků obcí a místních akčních skupin (MAS). Dotace z POV jsou určeny na financování běžného a investičního rozvoje, například na výstavbu, opravu, obnovu a údržbu venkovské zástavby, občanské vybavenosti, místních komunikací, chodníků, parkovišť, odstavných ploch, cyklistických a pěších stezek, veřejného osvětlení a rozhlasu nebo úpravu veřejné zeleně. Týkají se také zřízení sběrného místa nebo dvora, integrovaných projektů venkovských mikroregionů a podpory provozních nákladů pro MAS.

„Z Programu obnovy venkova na rok 2018 bude celkem podpořeno 375 žádostí v rekordní částce 63,3 milionu korun. Alokace finančních prostředků, které kraj dává do tohoto programu, má stále vzestupný trend,“ informoval hejtman Pardubického kraje Martin Netolický.

Obchody a pojízdné prodejny

„Kraj v letošním roce podpoří také 69 žádostí obcí na obchody a pojízdné prodejny v celkové částce 2,7 milionu, což je další navýšení téměř o 1 milion korun,“ řekl radní pro životní prostředí, zemědělství a venkov Václav Kroutil. „Pardubický kraj již od roku 2009 jako jediný region pravidelně vyhlašuje tento dotační titul. Malé obchody a pojízdné prodejny jsou mnohdy méně využívané, ale pro obyvatele menších obcí zároveň nepostradatelné,“ dodal Kroutil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

7:23 České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

Poslední dubnový víkend se poprvé v letošním roce otevře ČD Muzeum v Lužné u Rakovníka. Pro návštěvn…