Pardubický kraj: Požadujeme odvoz nelegální munice, shodl se hejtman se starosty

26.02.2015 18:50

Vysoké Mýto (26. 2. 2015) - Hejtman Pardubického kraje Martin Netolický svolal společně s krajským ředitelem Policie České republiky Janem Švejdarem jednání se zástupci obcí v okolí areálu ve Slatině u Vysokého Mýta. V jednacím sále městského úřadu ve Vysokém Mýtě diskutovali o aktuálním dění ve skladu a především o budoucím vývoji. Cílem schůzky bylo zajistit maximální informovanost starostů a vyjasnění si základních problémů. Všichni přítomní se také shodli na nutnosti konání pravidelných setkání.

Pardubický kraj: Požadujeme odvoz nelegální munice, shodl se hejtman se starosty
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Martin Netolický svolal společně s krajským ředitelem Policie České republiky Janem Švejdarem jednání se zástupci obcí v okolí areálu ve Slatině u Vysokého Mýta

„Jednání navazuje na schůzku, kterou jsme svolali ihned po nálezu ve Slatině. Chceme si především se starosty ujasnit způsob předávání informací. Starostům jsem také zdůraznil, že budu trvat na úplném vyklizení areálu, tedy kromě objektů, které stavební úřad zkolaudoval,“ uvedl během jednání Martin Netolický. „Musíme si uvědomit, že obdobná situace může nastat kdekoliv a je potřeba si stanovit jasné postupy i do budoucna,“ připomněl Martin Netolický.

V areálu bývalého zemědělského družstva se v uplynulých dnech uskutečnilo několik kontrol, které měly za cíl zjistit, zda je areál způsobilý pro trvalé uložení zbraní a munice. „Dále probíhají domovní prohlídky a prohlídky ostatních prostor. Zároveň je na místě nepřetržitá hlídka policie, která monitoruje pohyb v areálu,“ uvedl krajský ředitel policie Jan Švejdar. Starostové se zajímali především o možnost dalšího odvozu munice a výbušnin. „Dokud nebude areál zabezpečen a zkolaudován pro uložení munice a otázkou je, zda je vůbec možné jej takto upravit, budu trvat na tom, aby uprostřed obce Slatina munice uložena nebyla,“ uvedl Martin Netolický, který se se starosty shodl, že zásadním problémem současného stavu jsou především chybějící zákony. „Pevně doufám, že současná situace napomůže vyjasnění a zpřísnění legislativy, abychom v budoucnu podobné situace řešit nemuseli,“ dodal závěrem Martin Netolický.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Pardubickykraj.cz

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…