Pardubický kraj: Pracovníci krizového řízení už vědí, co mohou vyžádat

04.11.2017 9:51

Nedávná vichřice Herwart opět ukázala, jakou má příroda velkou moc. Nejen na přírodní katastrofy, ale i další krizové situace je proto potřeba být připraven. To dlouhodobě nepodceňuje ani Pardubický kraj, který ve středu uspořádal pracovní návštěvu Skladovacího a opravárenského zařízení Hasičského záchranného sboru ČR.

Pardubický kraj: Pracovníci krizového řízení už vědí, co mohou vyžádat
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Základní podoba loga Pardubického kraje.

Návštěva určená pro pracovníky, kteří v obcích s rozšířenou působností zajišťují krizové řízení, byla jednou z dalších aktivit, kterou kraj v této oblasti organizuje. „Problematiku krizového řízení a ochrany obyvatelstva, včetně činnosti základních složek IZS a dobrovolných hasičů, považujeme za nedílnou součást správy kraje,“ řekl hejtman Pardubického kraje Martin Netolický a zároveň předseda Bezpečnostní rady Pardubického kraje, z jehož pověření se pracovní návštěva uskutečnila. Pardubický kraj pravidelně provádí cvičení či organizuje metodické dny.

Pracovníci zajišťující krizové řízení tentokrát měli možnost prohlédnout si materiál uložený ve Skladovacím a opravárenském zařízení Hasičského záchranného sboru ČR ve Skutči a také se seznámit s postupy k jeho výdeji v případě, že je potřeba a není v možnostech obce jej okamžitě sehnat. „Návštěvu skladu ve Skutči jsme považovali za důležitou z toho důvodu, aby zaměstnanci úřadů obcí s rozšířenou působností měli představu, jaký materiál je možné vyžádat při řešení mimořádné události a v krizových situacích,“ uvedl tajemník Bezpečností rady Pardubického kraje Aleš Boňatovský.

Skladovací a opravárenské zařízení HZS ČR zabezpečuje opravárenské, servisní, revizní činnosti a skladování materiálu pro HZS ČR. Na území republiky se nachází celkem 10 takových skladů, které uchovávají na ploše více než 80 tisíc m2 zásoby pro mimořádné situace a ochranu obyvatelstva. Ve skladech se nachází materiál pro nouzové přežití obyvatelstva, jako jsou stany, lehátka, spacáky či lůžka, ale také materiál potřebný pro záchranné, likvidační a obnovovací práce, tedy například čerpadla a vysoušeče pro případ povodní, nouzové oblečení, desinfekční prostředky nebo věci potřebné pro dekontaminaci v případě chemického zamoření.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…