Pardubický kraj: Regionem Orlicka se změnou programu i velkým množstvím zahraničních závodníků

01.08.2017 10:16

Sportovní klub policie Duha Lanškroun připravuje na termín 4. až 6. srpna 31. ročník mezinárodního cyklistického závodu juniorů - Regionem Orlicka. Letošní ročník nejprestižnějšího českého juniorského závodu startuje 4. srpna pozměněnou etapou, o účast projevila zájem konkurence ze sedmi evropských zemí.

Pardubický kraj: Regionem Orlicka se změnou programu i velkým množstvím zahraničních závodníků
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Základní podoba loga Pardubického kraje.

Oproti minulým létům bude peloton čekat jiná charakteristika první etapy. Ta tzv. "Rudoltická" totiž bude sestávat místo tradičních sedmi okruhů ze čtyř. Peloton nejdříve zamíří do okolních vesnic Lukové a Damníkova předtím, než naváže na obvyklou trasu v Rudolticích. Každý okruh tedy bude měřit 19,5 kilometru.

V loňském 30. ročníku startovalo 177 sportovců za sedmi zemí a rovněž o účast v letošním ročníku projevily zájem týmy ze sedmi evropských států. Jedná se o stáje z Německa, Rakouska, Polska, Slovenska, Švédska, Nizozemí a Belgie.

Pro závodníky je připraveno šest soutěží: Soutěž jednotlivců, Sprinterská soutěž, Soutěž o nejlepšího vrchaře, Soutěž o nejlepšího závodníka roč. narození 2001, Soutěž o nejlepšího kadeta a Soutěž družstev.

O jedinečném postavení závodu Regionem Orlicka v rámci české cyklistiky svědčí mimo jiné slavná jména, která jsou zapsaná do listiny jeho vítězů. Jsou mezi nimi někdejší i současné hvězdy světové cyklistiky, vítězové etap Tour de France nebo cyklistických monumentů.

Před 11 lety zde zvítězil dvojnásobný mistr světa a pětinásobný vítěz zeleného dresu na slavné Tour de France Peter Sagan. O rok dříve slavil celkový triumf odchovanec lanškrounské cyklistiky Leopold König, kterému se zatím jako jedinému z Čechů podařilo vydobýt prestižní umístění TOP 10 na Tour de France, Giru i Vueltě. Osmadvacátý ročník (v roce 2014) zase opanoval německý reprezentant Lennard Kämna, který se o pár týdnů později stal juniorským mistrem světa v časovce jednotlivců a nyní závodí za německý WorldTour tým Sunweb.

Ale i v raných dobách závodu startovala v Lanškrouně slavná jména. Třetí ročník vyhrál jeden z nejlepších českých profesionálů, vítěz Závodu míru Pavel Padrnos, který byl později čtyřikrát nepostradatelným členem týmu vítěze Tour de France a patří mu tři etapová prvenství „Staré dámy“. V 5. ročníku v roce 1991 triumfoval rakouský reprezentant Peter Lutenberger, vítěz prestižního Okolo Švýcarska a excelentní vrchař profesionálního pelotonu, který dosáhl na pátou příčku celkového pořadí Tour de France.

Jubilejní třicáté vydání závodu loni vyhrál po dvou letech panování borců z Německa opět reprezentant české cyklistiky - Jakub Otruba. Devatenáctiletý jezdec letos už hájí barvy profesionální stáje SKC Tufo Prostějov.

Rozpis:
1. etapa, 4. 8. 2017, 17.00 - Silniční závod, 77 km
2. etapa, 5. 8. 2017, 9.00 - Časovka jednotlivců, 10 km
3. etapa, 5. 8. 2017, 15.00 - Silniční závod, 80 km
4. etapa, 6. 8. 2017, 9.00 - Silniční závod, 95 km

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…