Pardubický kraj: Řiďte tak, aby nikdo nikomu nechyběl…

30.06.2015 19:32

V rámci preventivní bezpečnostní akce Ústředního automotoklubu České republiky byla dnes hejtmanem Pardubického kraje Martinem Netolickým zahájena letní bezpečnostní kampaň Bezpečné léto v Pardubickém kraji. Cílem této dvouměsíční akce je především upozornit řidiče na možná rizika nebezpečné a nezodpovědné jízdy a podnítit v řidičích ohleduplnost.

Pardubický kraj: Řiďte tak, aby nikdo nikomu nechyběl…
Foto: kr-pardubicky.cz
Popisek: Kampaň Bezpečné léto v Pardubickém kraji

„Jedná se o druhý ročník kampaně, která měla mezi širokou veřejností velký ohlas, a nejen proto jsme se ji rozhodli zopakovat. Připomínat si a medializovat problematiku nebezpečné jízdy je podle mého názoru nezbytné stále, což dokazují aktuální čísla nehodovosti,“ uvedl hejtman Martin Netolický.

„Z toho důvodu jsem opakovaně jednal se zástupci ministerstva dopravy a na září tohoto roku je plánována studie, která má za cíl zjistit možnosti rozšíření stávající silnice I/35 o takzvané střídavé třípruhy,“ dodal hejtman Netolický. V rámci akce Jezdi bezpečně! si mohli návštěvníci na Komenského náměstí vyzkoušet otočný či posuvný simulátor nárazu, automobilový nebo cyklistický trenažér. Pro malé návštěvníky bylo připraveno dětské dopravní hřiště.

Kampaň Bezpečné léto v Pardubickém kraji startuje 1. července a potrvá celé letní prázdniny. V rámci preventivní akce bude celé léto zvýšen dohled vozidel Policie České republiky nejen po celé trase silnice I/35, ale také na ostatních místech v kraji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…